Homeworld: Deserts of Kharak heeft releasedatum

Heette eerder Hardware: Shipbreakers.  

Ontwikkelaar Blackbird Interactive maakt bekend dat Homeworld: Deserts of Kharak op 20 januari 2016 uitkomt voor de pc.

Deserts of Kharak is een prequel op de Homeworld-reeks. Een centrale rol is weggelegd voor Rachel S'Jet, een verre voorouder van commandant Karan S'Jet uit de eerste Homeworld. Rachel gaat in de game op zoek naar een 'mysterieuze anomalie' die zich in vijandig gebied bevindt.

Blackbird geeft aan dat gevechten in Deserts of Kharak op de grond en in de lucht boven het planeetoppervlak plaatsvinden. De game beschikt over zowel een campaign als een online modus.

Homeworld: Deserts of Kharak heette oorspronkelijk Hardware: Shipbreakers. Het team achter de game bestaat uit ontwikkelaars die ook aan de eerste twee Homeworld-titels hebben gewerkt.

Toen ontwikkelaar Gearbox Software een paar jaar geleden de eigendomsrechten voor de Homeworld-reeks kocht, besloot de studio ook om Blackbird in te lijven. Dit maakte het mogelijk om de naam van de game te wijzigen.

Blackbird werkte de afgelopen jaren ook aan een remaster van de eerste twee Homeworld-games. Mathijs' Homeworld Remastered Collection review lees je hier nog eens.

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread