Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts start eigen eSport-divisie

Onder leiding van Peter Moore.

Electronic Arts start een eigen eSport-divisie genaamd Competitive Gaming Division. Dit laat Andrew Wilson van Electronic Arts in een blogpost weten.

De divisie focust zich op het opzetten van eSport-competities voor games van Electronic Arts, zoals Madden NFL, FIFA en Battlefield. Wilson benadrukt in het bericht dat de Competitive Gaming Division rond drie kernpunten is opgebouwd: competitie, gemeenschappelijkheid en entertainment.

Peter Moore krijgt de leiding over de nieuwe tak van het bedrijf en volgens Wilson is hij dé man voor deze rol. "Peter is een pionier op het gebied van competitieve gameprogramma's zoals de FIFA Interactive World Cup en de EA SPORTS Challenge Series. Daarnaast heeft hij een passie voor de spelers, de sport en de competitie", schrijft Wilson.

Moore krijgt hierbij ondersteuning van Todd Sitrin die zich al veertien jaar bezig houdt met de marketing strategie voor EA SPORTS. Hij werkt samen met de ontwikkelaars om het competitieve platform naar de games van de uitgever te brengen.

Wilson: "De formatie van de Competitive Gaming Division is een baanbrekende mogelijkheid voor Electronic Arts om de passie voor competitief gamen te vieren."

Onlangs kwam er ook een Activision eSport-divisie.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties