Releasedatum Ark: Survival Evolved voor de Xbox One bekend

PlayStation 4 volgt later.

Ark: Survival Evolved komt op 16 december naar de Xbox One. Dit maakt ontwikkelaar Studio Wildcard bekend. De game komt uit via het Xbox Preview initiatief.

De medeoprichter van de studio Jess Rapczak vertelt in een interview met IGN dat de Xbox One-versie niet onderdoet voor de pc-versie. De versie op de Xbox One bevat namelijk alle content die je ook in de pc-versie vindt. Daarnaast krijgen Xbox One-gebruikers de zogenaamde Founder's content, waar onder andere extra skins inzitten.

"Gamers willen nieuwe belevenissen op hun consoles en wij vinden dat Ark die nieuwe belevenissen op tafel legt. Dit zorgt ervoor dat de game een rol speelt in de definiëring van deze generatie", vertelt Rapczak in het interview. De medeoprichter benadrukt ook dat Ark: Survival Evolved een van de weinige dinosaurusgames op de markt is en noemt het de enige echte multiplayer survivalgame op consoles.

De Xbox One-versie krijgt niet zo snel updates als de pc-versie, maar de studio is van plan om beide versies zoveel mogelijk gelijk te houden.

De game komt na de Preview-fase officieel uit in de zomer en kost dan meer dan de Preview-prijs van 35 euro. De precieze prijs is op dit moment nog onduidelijk. Als je Ark: Survival Evolved echter via Xbox Preview koopt, hoef je de game niet opnieuw te kopen bij de volledige release.

De game komt ook naar de PlayStation 4, maar deze versie komt niet deze zomer uit. Ark: Survival Evolved is op dit moment alleen nog verkrijgbaar voor de pc.

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Kevin van den Essen

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread