Bekijk alle character trailers van Dissidia Final Fantasy

UPDATE: Met Y'shtola is de groep compleet.

Om de verschillende vechtstijlen van de personages uit Dissidia Final Fantasy te tonen, brengt Square Enix voor iedere vechter een eigen trailer uit. Hier vind je ze allemaal.

De Warrior of Light uit de eerste Final Fantasy is voor beginnende spelers. Hij vecht met een zwaard en kan een schild oproepen.

Firion (Frioniel in Japan) komt uit Final Fantasy 2. Hij heeft zeven verschillende wapentypes en wisselt die af om combo's te maken.

De Onion Knight ken je uit Final Fantasy 3. Hij transformeert in verscheidene klassen met elk eigen aanvallen, zoals een Ninja en een Mage.

Cecil is de Paladin uit Final Fantasy 4, die kan veranderen in een Dark Knight. Beide vormen hebben verschillende vaardigheden.

Bartz uit Final Fantasy 5 moet het niet hebben van zijn aanvalskracht, maar van zijn hoge snelheid en wendbaarheid.

Terra uit Final Fantasy 6 vecht het beste op een afstandje met magische aanvallen. Ze kan ook in een Esper transformeren.

Cloud uit Final Fantasy 7 is voor de geduldige vechters. Hij slaat hard met zijn grote Buster Sword, maar is daardoor ook langzaam.

Squall uit Final Fantasy 8 is een gebalanceerde vechter, die zijn Gunblade gebruikt voor aanvallen van dichtbij en veraf.

Final Fantasy 9's Zidane is vliegensvlug. Hij slaat zijn vijanden de lucht in en houdt ze daar vast in zijn combo's.

Tidus komt uit Final Fantasy 10 en is gemaakt voor strategische spelers. Aanvallen ontwijken is voor hem net zo belangrijk als zelf het offensief starten.

Shantotto is een Tarutaru uit Final Fantasy 11. Net als Terra focust ze op magische aanvallen en vecht ze het liefste op afstand.

Vaan uit Final Fantasy 12 is voor ervaren spelers. Naar welke van zijn zeven wapens hij wisselt, hangt af van welke aanvallen hij doet.

Lightning kan net als in Final Fantasy 13 zelf, kiezen uit verschillende speelstijlen via Paradigm Shifts: Commando, Ravager en Medic.

Y'shtola uit Final Fantasy 14 maakt tot slot voor het eerst haar opwachting in een Dissidia-game. Ze is een magiër met aanvallen op lange afstand.

Dissidia Final Fantasy staat vooralsnog enkel gepland voor de Japanse arcadehallen.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread