Call of Duty: Black Ops 3 Multiplayer tips en tricks

Alle Call of Duty: Black Ops 3 Multiplayer tips en tricks op een rij. Maps, modes, Specialists, Perks, Wildcards.

Ook dit jaar vormt Call of Duty 3: Black Ops 3 een volledig pakket met zowel een singleplayer als co-op campaign, maar de echte fans weten dat het allemaal om de multiplayer draait.

Elk jaar weer wordt de multiplayer gevuld met spelers die zich zo snel mogelijk de veranderingen meester willen maken. We geven je alvast een voorsprong met enkele Call of Duty: Black Ops 3 Multiplayer tips.

Daarnaast werken we druk aan een guide met tips voor de Wildcards en verschillende Specialists. Keer spoedig terug om je multiplayer skills verder te perfectioneren!

De verschillende delen van onze Black Ops 3 Multiplayer guide:

De 5 belangrijkste Call of Duty: Black Ops 3 Multiplayer tips

 • Leer de nieuwe bewegingen

  Allereerst moet je de nieuwe mobiliteit onder de knie krijgen. Je hoeft niet langer een knop in te drukken om over lage obstakels of door ramen te klimmen, want dit gebeurt nu automatisch. Je hebt daarom meer vrijheid om aan te leggen op wat er ook maar in je vizier komt.

  Dan is er nog de Thrust Jump. Hiermee kan je een double jump uitvoeren door nogmaals op de springknop te drukken terwijl je in de lucht bent. Hierdoor kom je gemakkelijker bij richels, kan je verder over kloven springen en in een betere positie komen om op de tegenstander te schieten. Je kunt ook de springknop ingedrukt houden om kortstondig door de lucht te zweven en snel een afstand af te leggen.

  Met een Corner Jump geraak je snel uit iemand zijn gezichtsveld door snel het hoekje om te springen. Deze sprong kan op bepaalde plekken op een map uitgevoerd worden, dus zorg ervoor dat je deze plaatsen leert te herkennen. De hoeksprong beheersen maakt het verschil tussen een kogel in je hoofd en een kogel in de muur.

  Een Wallrun is een fantastische manoeuvre, zeker op hoger gelegen gebieden. Door over muren te lopen kom je sneller waar je zijn wilt en raak je makkelijker dan met een Thrust Jump aan de andere kant van een kloof. Als klap op de vuurpijl kan je ook schieten tijdens een Wallrun, of combineren met een Thrust Jump om nog langer in de lucht te blijven. Oefening baart kunst met deze geavanceerde techniek.

  Probeer ook zo snel mogelijk de Gung-Ho perk te ontgrendelen. Hiermee kan je tijdens het sprinten schieten. Hoewel je totaal niet nauwkeurig bent, helpt het wel de vijand van je weg te houden.

  Tot slot zorg je ervoor dat je de Slide onder de knie krijgt. Hiermee kom je snel uit een benarde positie waar rennen niet volstaat om weg te komen.

  Als je vijanden spot met het Death icoon boven hun hoofd, wees je er dan van bewust dat je een vijandige positie nadert. Bestudeer de Killcam wanneer je dood bent, zodat je kunt zien hoe zichtbaar je was voor de vijand. Het kan zomaar zijn dat je hier wat van oppikt, of je nou een newbie of een veteraan bent.

 • Combat Tactics

  Hoewel je wapen aanleggen de meest nauwkeurige methode is om te schieten, heb je hier vaak geen tijd voor. Als je de tijd hebt om aan te leggen is het mooi, maar anders heb je meer aan een wapen dat op korte en lange afstand in korte bursts vuurt. Kijk hiervoor naar SMG's, LMG's en Assault Rifles.

  We raden de Laser Sight attachment aan, waardoor je beter kan mikken ook al schiet je van de heup. Probeer hoe dan ook recht voor je uit te schieten, de meeste spelers zullen rechtop rennen.

  Je wapen herladen lijkt essentieel om je clip vol met kogels te houden, maar soms schiet je liever door dan dat je riskeert geraakt te worden tijdens de animatie. Probeer zo snel mogelijk aan de Fast Mags attachment te komen, want als je dan toch moet herladen gaat dit een stuk sneller. Extended Mags helpt hier ook, aangezien je dan langer kunt doorschieten.

  Melee aanvallen zijn verstandig als de vijand vlak voor je staat, maar ze zijn ook riskant. Probeer daarom een melee aanval te bewaren voor wanneer je op iemand afsluipt (zoals een sniper) of wanneer je echt niet anders kan (bijvoorbeeld omdat je zonder kogels zit).

 • Killstreaks blijven belangrijk

  Een Killstreak geeft je bonussen tijdens een match, maar er één behalen kan een hele opgave zijn. Als je het moeilijk hebt, probeer dan in ieder geval een kleine Killstreak te bemachtigen zodat je de Care Package bonus ontgrendeld. Hiermee kan je bijvoorbeeld tijdelijk een drone krijgen of de locatie van je vijanden verklappen.

  De veteranen zullen al snel wennen aan het koppelen van Killstreaks, waardoor je nog sneller aan bonussen komt. Kijk bij hen af hoe zij het doen en welke bonussen ze ontplooien.

 • Tactiek is cruciaal

  Het tactische gereedschap wat je meeneemt in multiplayer via het Pick 10 systeem is essentieel om matches te winnen. Echt dodelijk is het niet, maar het helpt bijvoorbeeld wel bij het stunnen van een speler, waarna je hem makkelijk kunt afmaken. Je kan ook apparatuur onschadelijk maken en met het juiste gereedschap kan je zelfs een Killstreak onderbreken.

  De beste tactische perks zijn onder andere Fast Hands, Scavenger, Gung-Ho en Engineer. Experimenteer met wat er allemaal beschikbaar is en wat voor jou het beste werkt.

 • Een Wildcard kan het verschil betekenen

  Tot slot zijn er Wildcards die je tijdens een multiplayer match kunt benutten. Met deze kan je bijvoorbeeld twee primaire wapens meenemen, extra attachments op je wapens plaatsen en je hoeveelheid perks verhogen.

  Let er wel op dat je punten inlevert als je een Wildcard gebruikt, waardoor je met minder punten begint in je volgende match. Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste Wildcard gebruikt, dus wees niet bang om te experimenteren. Hou wel een oogje op je puntenaantal.

  Je krijgt twee 'gratis' punten voor het verwijderen van je dodelijke en tactische uitrusting. Je krijgt een derde punt voor het inleveren van je optics, als je vertrouwen hebt in hoe goed je mikt. Hierdoor krijg je ruimte om extra kaarten mee te nemen.

  Kijk wel uit dat je je secundaire wapens niet kwijtraakt. Als je zonder kogels komt te zitten loop je enorm veel gevaar en kan je jezelf niet verdedigen, op je melee aanval na.

  Gooi ook niet klakkeloos al je tactische uitrusting weg. Sommige zijn erg handig, zoals de Black Cat, EMP, Smoke Screen en het Trophy System. Je kunt ook het Danger Close Scavenger systeem gebruiken, wat handig is om los te breken uit een verdedigende positie.

- Ga meteen aan de slag met een overzicht van alle Call of Duty: Black Ops 3 Multiplayer Modes.

Lees ook onze andere Call of Duty: Black Ops 3 tips en Call of Duty: Black Ops 3 Zombies - Shadows of Evil tips.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread