Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fallout 4 - SPECIAL trailers

UPDATE: Info over Luck!

Na de aankondiging van Fallout 4 begin juni en de daaropvolgende presentatie tijdens de E3 is het heel stil geweest rond de postnucleaire RPG. Daar is enkele weken geleden verandering in gekomen. Bethesda heeft de marketing- en informatiemolen namelijk in gang gezet met een reeks 'educatieve' trailers waarin telkens een SPECIAL-statistiek uitgelegd wordt.

De SPECIAL trailers herinneren aan vroege Walt Disney-tekenfilms zoals het bekende Steamboat Willie. Dat is heel toepasselijk, omwille van de retro-futuristische sfeer waar de Fallout-reeks om bekend staat. Uit de kwaliteit van de trailers valt af te leiden dat Bethesda heel hoog op Fallout 4 inzet.

Er verschijnt wekelijks een nieuwe trailer. Je vindt ze hier allemaal terug. Fallout 4 lanceert op 10 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. In de Fallout 4 preview lees je alles wat we tot dusver weten.

Strength

Strength bepaalt de fysieke kracht van de Sole Survivor. Hoe meer Strength je hebt, des te meer voorwerpen je kunt dragen. Het heeft ook invloed op de hoeveelheid schade die je met Unarmed- en Melee-wapens aan vijanden toebrengt.

Bekijk op YouTube

Perception

Perception bepaalt hoe nauwkeurig en oplettend de Sole Survivor is. Een hogere Perception zorgt voor een hogere kans om een bepaald lichaamsdeel te raken wanneer je V.A.T.S. gebruikt. Zakkenrollen en de Lockpick-minigame zijn ook makkelijker als je Perception hoog is.

Bekijk op YouTube

Endurance

Endurance geeft het uithoudingsvermogen van de Sole Survivor weer. Het bepaalt je natuurlijke weerstand tegen schade en straling. Bovendien kunnen personages met een hogere Endurance uit een ruimere waaier aan voedingswaren kiezen. Ten slotte kun je naargelang je Endurance langer sprinten.

Bekijk op YouTube

Charisma

Charisma bepaalt hoe charismatisch de Sole Survivor is. Een hoger Charisma stelt je in staat om bij het ruilen betere deals te sluiten en je een weg uit benarde situaties te praten. Ook helpt Charisma een verslaving aan genotsmiddelen te weerstaan.

Bekijk op YouTube

Intelligence

Intelligence is een maatstaf voor de intelligentie van de Sole Survivor. Je gebruikt Intelligence bij de Hacking-minigame en het maken van wapens. Uit de trailer is niet duidelijk af te leiden hoe een hogere Intelligence hier invloed op heeft.

Bekijk op YouTube

Agility

Agility is een weergave van de behendigheid van de Sole Survivor. Een hogere Agility geeft geeft je meer tijd in V.A.T.S. om je doelwitten uit te kiezen. Het lijkt er bovendien naar dat je makkelijker projectielen ontwijkt als je Agility aan de hoge kant is. Het laat je ook doeltreffender rondsluipen.

Bekijk op YouTube

Luck

Luck bepaalt hoeveel geluk de Sole Survivor heeft. Met een hogere Luck brengen je aanvallen geregeld meer schade toe. Het helpt je ook om betere loot te vinden.

Bekijk op YouTube

Lees ook onze Fallout 4 tips en Fallout 4 walkthrough.

Read this next