Fallout 4 - SPECIAL trailers

UPDATE: Info over Luck!

Na de aankondiging van Fallout 4 begin juni en de daaropvolgende presentatie tijdens de E3 is het heel stil geweest rond de postnucleaire RPG. Daar is enkele weken geleden verandering in gekomen. Bethesda heeft de marketing- en informatiemolen namelijk in gang gezet met een reeks 'educatieve' trailers waarin telkens een SPECIAL-statistiek uitgelegd wordt.

De SPECIAL trailers herinneren aan vroege Walt Disney-tekenfilms zoals het bekende Steamboat Willie. Dat is heel toepasselijk, omwille van de retro-futuristische sfeer waar de Fallout-reeks om bekend staat. Uit de kwaliteit van de trailers valt af te leiden dat Bethesda heel hoog op Fallout 4 inzet.

Er verschijnt wekelijks een nieuwe trailer. Je vindt ze hier allemaal terug. Fallout 4 lanceert op 10 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. In de Fallout 4 preview lees je alles wat we tot dusver weten.

Strength

Strength bepaalt de fysieke kracht van de Sole Survivor. Hoe meer Strength je hebt, des te meer voorwerpen je kunt dragen. Het heeft ook invloed op de hoeveelheid schade die je met Unarmed- en Melee-wapens aan vijanden toebrengt.

Perception

Perception bepaalt hoe nauwkeurig en oplettend de Sole Survivor is. Een hogere Perception zorgt voor een hogere kans om een bepaald lichaamsdeel te raken wanneer je V.A.T.S. gebruikt. Zakkenrollen en de Lockpick-minigame zijn ook makkelijker als je Perception hoog is.

Endurance

Endurance geeft het uithoudingsvermogen van de Sole Survivor weer. Het bepaalt je natuurlijke weerstand tegen schade en straling. Bovendien kunnen personages met een hogere Endurance uit een ruimere waaier aan voedingswaren kiezen. Ten slotte kun je naargelang je Endurance langer sprinten.

Charisma

Charisma bepaalt hoe charismatisch de Sole Survivor is. Een hoger Charisma stelt je in staat om bij het ruilen betere deals te sluiten en je een weg uit benarde situaties te praten. Ook helpt Charisma een verslaving aan genotsmiddelen te weerstaan.

Intelligence

Intelligence is een maatstaf voor de intelligentie van de Sole Survivor. Je gebruikt Intelligence bij de Hacking-minigame en het maken van wapens. Uit de trailer is niet duidelijk af te leiden hoe een hogere Intelligence hier invloed op heeft.

Agility

Agility is een weergave van de behendigheid van de Sole Survivor. Een hogere Agility geeft geeft je meer tijd in V.A.T.S. om je doelwitten uit te kiezen. Het lijkt er bovendien naar dat je makkelijker projectielen ontwijkt als je Agility aan de hoge kant is. Het laat je ook doeltreffender rondsluipen.

Luck

Luck bepaalt hoeveel geluk de Sole Survivor heeft. Met een hogere Luck brengen je aanvallen geregeld meer schade toe. Het helpt je ook om betere loot te vinden.

Lees ook onze Fallout 4 tips en Fallout 4 walkthrough.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bert Van der Hoogerstraete

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t.e.m. 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread