Game releases van oktober 2015

Met Assassin's Creed Syndicate, The Legend of Zelda: Tri Force Heroes, Halo 5 en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Animal Crossing: Happy Home Designer

Releasedatum: 2 oktober 2015
Platform(s): Nintendo 3DS

Vind jij je huis inrichten ook leuker dan het aan Tom Nook terugbetalen, dan is Animal Crossing: Happy Home Designer op je lijf geschreven. In deze spin-off van de bekende Nintendo-reeks ontwerp je interieurs, in de hoop om aan de wooneisen van de dorpsbewoners te voldoen. Volgens Dereks Animal Crossing: Happy Home Designer review slaagt de game er in om "een fundamenteel aspect uit de hoofdserie tot een volwaardige en charmante speelervaring uit te breiden". Verplicht voer dus voor iedereen die altijd al eens de woonomgeving van een penguin onder handen wilde nemen. Bovendien introduceert Nintendo samen met de game ook de Animal Crossing amiibo-kaarten.

Rock Band 4

Releasedatum: 6 oktober 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Dit najaar keren muziekgames helemaal terug. De laatste Rockband dateert immers al van 2010. In het nieuwste deel doorloop je heel de weg van lokale garageband tot wereldster. Denk je eerder aan je artistieke reputatie of ga je meteen voor het grote geld? Je populariteit wordt bepaald door waar je optreedt en hoe goed je speelt. Dankzij de nieuwe Freestyle Guitar Solos is er voor het eerst ook plaats voor improvisatie. Opnieuw zin gekregen om op je plastic gitaar te shredden? Check dan eerst de lijst met compatibele Rock Band 4 instrumenten en zoek in de Rock Band 4 setlist alvast je favoriete riff.

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Releasedatum: 9 oktober 2015
Platform(s): PlayStation 4

Het is nog een half jaartje wachten op de Uncharted 4: A Thief's End release. Voor die tijd kunnen zowel nieuwkomers als oudgedienden in de serie met de de remaster van de eerste drie delen aan de slag. Niet geheel verrassend ligt er in oktober ook een Uncharted: The Nathan Drake Collection PlayStation 4 bundel in de schappen. Mocht je overigens nog niet helemaal overtuigd zijn om zestig euro voor 1080p en 60 frames per seconde neer te leggen, kun je de bekende avonturier twee weken voor de release in de Uncharted: The Nathan Drake Collection demo aan de tand voelen.

WRC 5

Releasedatum: 9 oktober 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PlayStation Vita

Het is momenteel druk op de circuits met al die racegames van dit moment. Deze herfst kun je ook door de modder scheuren. Uitgever Bigben Interactive heeft dit keer de relatief onbekende ontwikkelaar Kylotonn op het nieuwe deel in de WRC-reeks gezet, die ook aan een nieuwe FlatOut werkt. De Franse studio heeft daarbij de hulp van rallycoureur Sébastien Chardonnet ingeschakeld. Naast tracks, teams, coureurs en wagens uit alle World Rally Championship-disciplines is er ook een nieuwe gamemodus. WRC 5 is overigens de eerste rallygame op de huidige generatie consoles, maar mogelijk de laatste op PlayStation 3 en Xbox 360.

Guitar Hero Live

Releasedatum: 20 oktober 2015
Platform(s): PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One en iOS

Naast Rock Band maakt ook Guitar Hero zijn comeback. In dit nieuwste deel wil FreeStyleGames je het gevoel geven dat je live voor een massa staat te spelen. De 3D podia en personages maken plaats voor opgenomen videobeelden die samen met je prestatie dynamisch veranderen. Mis enkele akkoorden en de drummer begint je lelijk aan te staren of het publiek te boeën. Daarnaast zet Guitar Hero Live ook sterk in op Guitar Hero TV: volgens de ontwikkelaar een betere manier om nieuwe nummers aan de man te brengen. Activision belooft "honderden nummers bij de launch in GHTV alleen". Raadpleeg alvast de Guitar Hero Live soundtrack en oefen voor je spiegel enkele schaarsprongen, knievallen en kushandjes.

Assassin's Creed Syndicate

Releasedatum: 23 oktober 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Van de Franse Revolutie naar de Industriële Revolutie. De nieuwste Assassin's Creed-game laat de pruikentijd in Parijs achter zich. Dit keer trek je naar Victoriaans Londen waar de hardwerkende arbeidersklasse door de rijke stinkerds worden uitgebuit. Assassin's Jacob en Evie leiden een gang die niet schroomt fysiek geweld tegen de politie, Tempeliers en ander bendegajes in te zetten. Benieuwd naar meer details over de setting, gameplay of DLC? Een compleet overzicht van Assassin's Creed Syndicate lees je hier. Daarin lees je ook dat er geen multiplayer is en de pc-versie van Assassin's Creed Syndicate een maand later dan de console-edities uitkomt.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Releasedatum: 23 oktober 2015
Platform(s): Nintendo 3DS

Tijdens de E3 2015 is een nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Nintendo 3DS onthuld. Het gaat in dit geval om een coöperatieve game waarbij je met maximaal drie personen naar Hyrule trekt. In teamverband versla je vijanden en los je puzzels op. Schouder aan schouder dus, maar soms ook op elkaar schouders. Mocht je overigens geen maatje hebben om mee te spelen, treur dan niet: dan bestuur je gewoon zelf je metgezellen als marionetten. Patricks The Legend of Zelda: Tri Force Heroes hands-on preview lees je alvast hier.

Halo 5: Guardians

Releasedatum: 27 oktober 2015
Platform(s): Xbox One

Redder of verrader? Halo 5: Guardians durft het aan om de Master Chief van zijn voetstuk te halen en te kijken of hij de legende wel waard is. De campaign is volledig rond het samenspel van vier spelers gebouwd. Wanneer je alleen speelt, geef je orders aan computergestuurde teamgenoten. De multiplayer gaat terug naar de Halo-basics, met een gelijk speelveld voor iedereen. De nieuwe Warzone-modus biedt met de mengeling van PvE en 16 vs. 16 PvP het grootste online slagveld in de serie. Lees alvast Kenneths Halo 5: Guardians hands-on preview of fris je geheugen nog eens op met zijn Master Chief geschiedenis.

En niet te vergeten...

Elite Dangerous
6 oktober - Xbox One

Super Meat Boy
6 oktober - PlayStation 4, PlayStation Vita

Transformers: Devastation
6 oktober - pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Dragon Quest Heroes
13 oktober - PlayStation 4

WWE 2K16
27 oktober - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread