YouTube Gaming lanceert vandaag

Geduchte concurrentie voor Twitch?

Vandaag lanceert YouTube Gaming, Google's webplatform voor livestreams van games.

Op YouTube Gaming bekijk je livestreams van games, of stream je zelf. Daarnaast fungeert het ook als verzamelpunt van alle gamecontent op YouTube. Je zoekt video's aan de hand van gametitel en inhoud.

Een bètaversie van de dashboard is ook beschikbaar. Via de dashboard hoef je je stream niet in te plannen zoals voorheen. Ook slaat de dashboard de laatste vier uur van je stream op. Zo kun je je gameplay terugspoelen. YouTube Gaming gebruikt HTML5, niet Flash.

Met de lancering van Youtube Gaming concurreert Google direct met Twitch. Hoewel Google ook interesse had, kocht Amazon deze streaming website vorig jaar. Twitch bewaart live sessies voor een periode van twee weken. Om ze daarna nog te bewaren exporteer je ze naar YouTube. Google heeft niet aangegeven deze dienst te stoppen.

YouTube Gaming komt vandaag ter beschikking 'in elk land met toegang tot YouTube.' De Android app is voorlopig enkel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en de iOS app komt op een latere datum uit.

ytg01

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread