'Xbox One richt zich op first-party games, niet third-party exclusives'

Microsofts Phil Spencer ziet verschil met Sony.

Phil Spencer zegt dat Microsoft zich richt op first-party games voor de Xbox One. Het hoofd van de Xbox divisie vertelt in een interview met Gamespot dat Microsoft door dit besluit minder exclusieve deals met ontwikkelaars maakt dan Sony.

"We richten ons bewust op first-party games," zegt Spencer. "Dit maakt mijn werk niet moeilijker of makkelijker, het is gewoon een besluit." Hij merkt wel op dat de creativiteit van Microsoft zelf moet komen met deze koers.

Spencer verheldert ook dat Sony geen exclusieve deals krijgt van gewillige uitgevers. Sony koopt zijn exclusieve content, aldus de topman. "Ik begrijp dat sommige mensen denken dat het voor Sony goedkoper is om exclusieve content van third-party uitgevers te krijgen omdat Sony een een groter marktaandeel heeft. De uitgever bepaalt echter de waarde van de exclusieve content."

Microsoft maakte tijdens de Gamescom 2015 de releasedatum van Quantum Break bekend en onthulde Halo Wars 2, en Spencer noemt ook Forza Horizon. Dit zijn allen titels van studio's waar Spencer trots op is.

Hoewel de PlayStation veel exclusieve third-party content heeft, roemt Spencer ook Sony's first-party studio's zoals Naughty Dog en Polyphony.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread