Mojang stopt ontwikkeling kaartgame Scrolls

Servers blijven online tot 2016.

Mojang stopt het doorontwikkelen van zijn strategische kaartgame Scrolls. De game is niet meer dermate populair dat de studio aan updates kan blijven werken. Wel houdt het team de spelbalans in de gaten.

Vorige maand lanceerde een uitbreiding voor Scrolls met de naam Echoes. De game blijft te koop en de servers blijven live tot 1 juli 2016. Eerder zou Scrolls mogelijk free-to-play worden, maar dat is tot dusver nog niet het geval.

Een vroege versie van Scrolls lanceerde in 2013. Net zoals de studio deed met Minecraft, werden er naar verloop van tijd telkens meer features toegevoegd.

Destijds leek het er even op dat de game zijn naam niet mocht behouden. The Elder Scrolls-uitgever Bethesda Softworks eiste een naamswijziging en dreigde met een rechtszaak. De twee partijen zijn er toch uitgekomen, waardoor Scrolls zijn naam behield.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread