Valve maakt releasedata Steam Controller en Steam Link bekend

Zijn nu via Steam voor te bestellen.  

Ontwikkelaar Valve maakt de releasedata van de Steam Controller en de Steam Link bekend. Beide apparaten zijn vanaf 10 november verkrijgbaar.

De ontwikkelaar maakt tevens bekend dat Steam Machines ook op 10 november uitkomen. Eerder dit jaar raakten de prijzen van een aantal van deze Steam Machines al bekend. Alle apparaten zijn nu ook al via Steam voor te bestellen. Vroege kopers krijgen hun Steam Controller, Steam Link of Steam Machine al op 16 oktober in huis.

Steam Machines proberen de kloof tussen pc en console te overbruggen. Alle apparaten maken gebruik van SteamOS, een speciaal besturingssysteem dat eenvoudig met een controller te bedienen is. Zo is het mogelijk om in je huiskamer via je tv pc-games te spelen.

Om dit doel verder te verwezenlijken heeft Valve de Steam Controller ontworpen. Deze poogt om alle functies van een muis en toetsenbord te vervangen. Dit moet je in staat stellen om bijvoorbeeld Civilization op de bank te spelen.

Huidige pc-bezitters worden ook niet ontzien. Valve heeft voor deze mensen de Steam Link, een doosje dat gameplay van je pc naar je tv streamt. Zowel de Steam Link als de Steam Controller kosten 54 euro.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread