Aantal mods GTA 5 bevatten malware

Kijk uit voor Fade.exe.

Een aantal gebruikers op internetforum GTAForums hebben ontdekt dat sommige mods voor de pc-versie van Grand Theft Auto 5 malware bevatten.

Een speler is erachter gekomen dat er een programma op de achtergrond begint te draaien zodra hij GTA 5 opstart. Dit programma is te herleiden naar een bestand genaamd Fade.exe, een zogenaamde keylogger die in staat is om wachtwoorden te stelen.

Enig speurwerk heeft uitgewezen dat de malware dankzij de GTA 5 mods 'Noclip' en 'Angry Planes' op de pc terecht is gekomen. Meerdere gebruikers hebben inmiddels bevestigd dat deze mods geïnfecteerd zijn met schadelijke software. Het is tevens mogelijk dat er meer mods zijn die deze malware bevatten.

Het downloaden van mods is nooit geheel zonder risico. Het is dan ook aan te raden om een virusscanner te gebruiken alvorens je een gedownloade mod opent of installeert.

Raadpleeg voor meer mod nieuws ons wekelijkse overzicht van de beste GTA 5 mods voor pc. We hebben ook een lijst van alle GTA 5 cheats.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread