3DS-game Attack on Titan heet hier Shingeki No Kyojin

Naamsverandering wegens auteursrechtenkwestie.

Uitgever Atlus maakt bekend dat de Nintendo 3DS-game Attack on Titan: Humanity in Chains in Europa wordt uitgebracht als Shingeki No Kyojin: Humanity in Chains. De reden daarvoor is een niet nader benoemde auteursrechtenclaim, waardoor een naamswijziging is afgedwongen.

Shingeki No Kyojin is daarbij de naam waaronder Japanse gamers en anime-kijkers Attack on Titan al kennen. Humanity in Chains lanceert op 12 mei in de Verenigde Staten, maar een Europese releasedatum is nog niet vastgesteld.

De game is gebaseerd op de gelijknamige anime-serie, die vorig jaar werd uitgezonden en op zijn beurt is gebaseerd op een reeks manga. Je speelt er als een groep jonge soldaten, die de stad moeten verdedigen tegen grote reuzen. Dat doe je onder meer in een speciaal harnas, dat je op grote snelheid door de levels laat vliegen.

Advertentie

Ga naar comments (3)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread