Valve schrapt betaalde mods

Community geeft doorslag.

Valve heeft de mogelijkheid voor betaalde mods in de Steam Workshop geannuleerd, na klachten door de Steam-community die ontaarde in een petitie met meer dan 100.000 handtekeningen.

"Wij verwijderen de mogelijkheid van betaalde mods in de Skyrim workshop. Iedereen die heeft betaald voor een mod, krijgt van ons het volledige bedrag terug", aldus Valve in een post op het Steam-forum.

Valve dacht dat modders door deze functie fulltime aan hun mods konden werken en dat modgebruikers meer mods zouden krijgen. "We dachten dat deze functie zou resulteren in betere mods, zowel gratis als betaald. We wilden dat meer mods fantastische producten zouden worden, zoals Counter-strike, DayZ, Dota en Killing Floor.

Valve zegt dat het de plank flink heeft misgeslagen, maar dat het idee erachter nog altijd leeft. Zolang mensen erover praten, blijft de ontwikkelaar naar de feedback kijken.

Ook Bethesda Softworks geeft als uitgever van Skyrim zijn mening in een korte verklaring: "Hoewel we goede bedoelingen hadden, heeft de community duidelijke feedback gegeven: dit is geen gewilde functie. Jullie steun betekent alles voor ons, en we luisteren naar jullie."

Er was met name kritiek op het feit dat mod-bouwers slechts 25 procent van de omzet kregen. De rest ging naar Valve. Daarnaast was het voor modders te gemakkelijk om assets van anderen te stelen en daar geld mee te verdienen.

Foto 1

Advertentie

Ga naar comments (3)

Over de auteur

Imre Himmelbauer

Imre Himmelbauer

Redacteur

Imre is een twintigjarige journalist in spé en gamer in hart en nieren. Als hij niet met zijn opleiding bezig is, geniet hij graag van een potje FIFA, een goede platformer of een puzzelgame.

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t/m 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread