Square Enix stopt Final Fantasy XI op PS2 en Xbox 360

Tenminste, in 2016.

Square Enix maakt bekend dat Final Fantasy XI vanaf maart 2016 niet meer te spelen is op de PlayStation 2 en de Xbox 360. De servers van die versies van de MMORPG worden dan stilgelegd. Op de pc blijft de game gewoon te spelen.

Voor die tijd nog komt er een reeks missies uit onder de naam Rhapsodies of Vana'diel. In drie hoofdstukken duiken veel personages uit de dertien-jarige geschiedenis van Final Fantasy XI voor een laatste keer op. De content wordt uitgebracht in mei, augustus en november van 2015 en dient als concluderend hoofdstuk. Ook blijven er vooralsnog kleine updates uitkomen, waaronder een evenement met de naam The Goddess's Gala.

Final Fantasy XI lanceerde in 2002 voor de pc, PlayStation 2 en Xbox 360. Omdat de PlayStation 2 van zichzelf geen online component bevatte, moest je er destijds een losse netwerkadapter bij kopen. Om de MMORPG te spelen, is een abonnement vereist. Daar betaal je maandelijks voor. De game is tot op heden dan ook de meest winstgevende Final Fantasy-game ooit voor Square Enix.

Waar Final Fantasy XI stopt voor de PlayStation 2 en Xbox 360, komt er een mobiele versie in de plaats. Deze is in ontwikkeling bij de Koreaanse tak van Nexon en lanceert ook in delen van Europa.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread