VR-headset Valve heet Vive

Wordt gemaakt door HTC.  

Ontwikkelaar Valve laat weten dat het bedrijf samen met de Taiwanese smartphonemaker HTC aan een Virtual Reality-headset werkt.

De headset heet Vive en draait op SteamVR, een door Valve ontwikkeld besturingssysteem. Het apparaat gebruikt schermen van 1200 X 1080 pixels en heeft een verversingssnelheid van 90 frames per seconde.

De Vive is bovendien uitgerust met een gyrosensor die de bewegingen van je hoofd volgt. Dit vertaalt jouw bewegingen soepel naar bewegingen in een game. Je kan de headset ook combineren met speciale SteamVR-kastjes die je bewegingen op een groot vlak volgen. Zo kan je bijvoorbeeld letterlijk rondlopen in een game als Portal.

HTC is van plan om de Vive voor meer dan alleen games te gebruiken. Zo werkt het bedrijf samen met Google, HBO en filmstudio Lionsgate aan speciale Virtual Reality-uitstapjes.

De Vive ligt volgens Valve "eind 2015" in de winkelschappen.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread