Xenoblade Chronicles X map vijf keer groter dan vorige game

En meer details.

De map van Xenoblade Chronicles X is ruim vijf keer groter dan die van spirituele voorganger Xenoblade Chronicles. Dit vertelt ontwikkelaar Monolith Soft in een interview met gamesmagazine Famitsu (vertaald door Silicon Era).

De Wii U-exclusieve JRPG heeft een open wereld die je te voet kan verkennen, maar ook met een vliegende mech of via fast-travel. Deze laatste optie is toegankelijk via de GamePad. Deze controller dient verder ook als database om je missies te voorzien van informatie.

blade

Daarnaast vertelt regisseur Tetsuya Takahashi dat er een groot aantal items te verzamelen is. Als je niets wilt laten liggen, ben je zo driehonderd uur kwijt. Verder vertelt de ontwikkelaar dat de avatar waarmee je de game speelt, te voorzien is van verschillende soorten gezichten, huidskleuren, haarstijlen, ogen, make-up en stemmen.

In vergelijking met voorganger Xenoblade Chronicles, heeft Xenoblade Chronicles X een dynamischer gevechtssysteem. Volgens de regisseur is de snelheid toegenomen en is het gevoel van actie meer aanwezig. Personages kunnen bijvoorbeeld korteafstand aanvallen uitvoeren, maar je kan niemand genezen.

Xenoblade Chronicles X komt op 29 april uit in Japan voor de Wii U. De JRPG komt later dit jaar naar Europa.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Sander van Dalsum

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread