Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Heavensward en Dreams of Ice voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Eerste betaalde uitbreiding en gratis content patch.

Square Enix onthult vandaag de eerste betaalde uitbreiding voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. In Heavensward wordt een vierde stadstaat aan de MMORPG toegevoegd, The Holy See of Ishgard.

Ishgard brengt nieuwe gebieden met zich mee, en drie á vier nieuwe dungeons. Heb je het hoogste level al bereikt, dan zijn er nieuwe raids beschikbaar. Overigens wordt daarbij voor het eerst het maximum level (level cap) verhoogd, van 50 naar 60. Extra jobs, uitrusting, recepten en een heel nieuw ras maken ook onderdeel uit van de uitbreiding. Free Companies (clans) kunnen hun eigen luchtschip bouwen in Heavensward.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn kende tot nu toe drie stadstaten met elk eigen omliggende gebieden en quests: Gridania, Ul'Dah en Limsa Lominsa. Aan het begin van de game kies je in welke je wilt starten, maar uiteindelijk ben je vrij naar alle drie af te reizen.

Voor Heavensward uitkomt, lanceert Square Enix eerst nog de gratis content patch 2.4. In Dreams of Ice neem je het op tegen de Primal Shiva. Tevens worden de Rogue class en diens Ninja job dan geïntroduceerd. Je kan in het huwelijksbootje treden met de Eternal Bonding Ceremony. Snowcloak en de Final Coil of Bahamut zijn nieuwe dungeons en de reeds bestaande kerkers Sastasha en The Sunken Temple of Qarn zijn op een hogere moeilijkheidsgraad speelbaar.

Heavensward komt in de lente van 2015 uit. Voor Dreams of Ice is nog geen releasedatum vastgesteld.

Cover image for YouTube videoFINAL FANTASY XIV: Heavensward Teaser Trailer
Cover image for YouTube videoFINAL FANTASY XIV Patch 2.4 - Dreams of Ice

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties