Verkoop Mojang aan Microsoft bevestigd

Mojang geeft meer uitleg.

De verkoop van ontwikkelaar Mojang AB aan Microsoft is officieel. Vorige week nog waren de twee bedrijven in verregaande gesprekken. Op de site van Mojang AB geeft de ontwikkelaar meer uitleg.

De belangrijkste reden voor de verkoop is dat stichter Markus 'Notch' Persson niet de verantwoordelijkheid over zo'n groot bedrijf wil dragen. Mojang AB heeft door Minecraft wereldwijde bekendheid gekregen. Persson werkt graag aan kleinere projecten en de druk om Minecraft te managen is volgens hem te groot.

Mojang AB meldt dat "er geen reden is om de ontwikkeling, verkoop en ondersteuning" van de verschillende Minecraft-versies stop te zetten. Vooral de Sony-spelconsoles komen daarbij in vraag. Microsoft kan echter geen beslissingen maken in de naam van andere bedrijven.

Volgens The Verge zou Minecraft de Windows Phone populairder maken. De game is nu al succesvol op Android en iOS, maar een Windows Phone-versie bestaat nog niet.

"Minecraft voegt een verscheidenheid aan onze gameportfolio toe en helpt het ons om nieuwe gamers over meerdere platformen te bereiken", zegt Xbox-baas Phil Spencer. "We zien een groot potentieel om de community van Minecraft en de franchise te laten groeien. Daarom willen we dat Minecraft beschikbaar blijft op platformen zoals iOS, Android en PlayStation, in aanvulling op Xbox en pc."

Voorheen had Markus Persson Microsoft nog bekritiseerd en gezegd dat de markt van de Windows Phone te klein was om er programma's voor te maken.

Een deel van de fans is gekant tegen de verkoop. Sommigen vrezen dat de creativiteit van gebruikers in het gedrang komt, zo merkt de BBC op. Velen spelen Minecraft en uploaden dan filmpjes op YouTube: "Maar als Microsoft het overneemt, zullen er zeker problemen met auteursrechten zijn," zo klinkt het.

Het personeel van Mojang AB blijft aan het werk, terwijl de drie oprichters vertrekken. Momenteel is het nog niet duidelijk of de Zweden meteen aan Minecraft of aan andere projecten verder werken.

Microsoft heeft voor Mojang AB 2,5 miljard dollar neergeteld.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Nathan Van Coillie

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread