Nieuwe Doom wordt volgende maand onthuld

Tijdens QuakeCon 2014; krijgt voorlopig teaser filmpje.

Uitgever Bethesda Softworks maakt op de E3 (Electronic Entertainment Expo) beurs bekend dat de volgende Doom game wordt onthuld tijdens QuakeCon 2014. Dat evenement van ontwikkelaar id Software vindt volgende maand plaats van 17 tot 20 juli in Dallas, Texas.

Het nieuws komt er via een teaser trailer. Een vrouwelijke stem vertelt over een samensmelting tussen vlees en metaal; de teaser bevat nog geen gameplay. Wel valt het geluid te horen van een shotgun die wordt herladen en een deur die opengaat; het zijn de exacte geluiden die werden gebruikt in de eerste twee Doom games.

Onlangs nog kwam Wolfenstein: The New Order uit. Deze game vormt een reboot van de Wolfenstein-reeks van id Software en werd ontwikkeld door Machine Games. Wie een pre-order plaatste voor de game, krijgt toegang tot de zogenaamde Doom bèta. Over die bèta is nog geen verdere info beschikbaar.

De allereerste Doom maakte zijn debuut in 1993. Opvolger Doom II: Hell On Earth kwam een jaar later uit. Doom 3 lanceerde ten slotte in 2004. In 2012 kreeg Doom 3 een opknapbeurt in de vorm van de Doom 3: BFG Edition.

Deze nieuwe Doom heeft een moeilijk traject achter de rug. In 2013 raakte bekend dat eerder werk aan de game volledig was geschrapt omdat de kwaliteit volgens bronnen "ondermaats" was.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread