Aparte studio zet Call of Duty: Advanced Warfare over naar PS3, Xbox 360

High Moon Studios verantwoordelijk voor PlayStation 3 en Xbox 360-versie.

Ontwikkelaar High Moon Studios zet Call of Duty: Advanced Warfare over naar de vorige generatie consoles. Dit betekent dat de studio de originele game van Sledgehammer Games naar de PlayStation 3 en Xbox 360 brengt. Sledgehammer focust zich op de PlayStation 4 en Xbox One versies van de game.

Volgens Sledghehammer-baas Michael Condrey geeft de taakverdeling zijn studio de vrijheid om ideeën na te streven, zonder zich zorgen te maken over de beperkte kracht van de vorige generatie spelcomputers.

"Bij het ontwikkelingsproces beperk je vaak concepten tot de grootste gemene deler. Vaak houdt het zwakste platform je tegen. Wij zitten nu in de omgekeerde situatie; we ontwikkelen met het oog op de consoles met de meeste kracht. Het geeft ons de vrijheid om groter te denken en nieuwe technologie te gebruiken," zo zegt Condrey.

High Moon Studios maakte eerder Deadpool en drie games in de Transformers-reeks, namelijk Transformers: War for Cybertron, Transformers: Dark of the Moon en Transformers: Fall of Cybertron.

De releasedatum van Call of Duty: Advanced Warfare is 4 november 2014. De game verschijnt voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Yvo onderzoekt in een reeks artikels de geschiedenis van Call of Duty in de opmaat naar Advanced Warfare.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread