Mario Kart 8 tips: Starting Boost, Drift Boost, Stunt Boost, Spin Boost, Slipstream, gouden munten

Mario Kart 8 guide: Dankzij deze tips word je meester over je kart en win je voortaan iedere race!

De Mario Kart-serie lijkt vaak te draaien om puur geluk, maar dat is in Mario Kart 8 toch anders. Rijvaardigheid staat voorop! Als je de eerste plaats wilt halen op de 150CC-cups dien je dan ook ieder aspect van je kart onder de knie te krijgen.

Weet je wat een drift boost is? Of een slipstream? Weet je waar de gouden muntjes voor dienen, hoe je snel uit de startblokken knalt en wat elk voorwerp doet? Je leest het in deze guide, en vergeet ook niet de Mario Kart 8 review nog eens door te nemen. Klaar voor de start?

De Starting Boost inzetten

Winnen begint eigenlijk al bij de aanvang van de race. Net zoals in de andere titels uit de serie kent Mario Kart 8 een 'Starting Boost'-systeem. Met de juiste timing zorg je er zo voor dat je sneller uit de startblokken bent en dus direct een voorsprong kunt boeken. Voor de race begint telt Lakitu af van drie naar één. Direct nadat het nummer twee voorbij komt houd je de A-toets (gas geven) ingedrukt. Doe het te vroeg en je blijft stilstaan, doe het te laat om normaal te starten. Doe het precies goed en laat je tegenstanders stof vreten.

De Drift Boost meester worden

Het onder de knie krijgen van de Drift Boost is een van de belangrijkste sleutels tot succes in de Mario Kart-serie. Eens je een bocht in racet druk je op de R-knop om een sprongetje te maken en daarna houd je de knop ingedrukt. Om de controle niet kwijt te raken kun je nog steeds de analoge stick naar links en naar rechts bewegen om in de bocht mee te sturen.

In Mario Kart Wii en Mario Kart 7 bestond er zoiets als 'snaking' om de lengte van je Drift Boost te bepalen; dat is niet langer zo. Om op topsnelheid te geraken dien je een zo scherpe mogelijke bocht te maken (een drift, dus) of de drift zo lang mogelijk volhouden. Je merkt al snel dat er blauwe vonken van je banden afkomen. Dit geeft aan dat je het eerste level van de Drift Boost hebt bereikt. Oranje vonken duiden aan dat je op topsnelheid bent. Laat de R-knop los om met een vlammende uitlaat vooruit te boosten. Weten wanneer te driften verschilt per baan en zelfs per bocht. Maar krijg je het eenmaal onder de knie, dan ben je bijna niet te stoppen.

Andere manieren op voorop te raken: Stunt Boost, slipstreamen, Spin Boost en muntjes

Je kent nu twee manieren om te boosten, maar Mario Kart 8 kent er meer. Zo keert de Stunt Boost terug uit Mario Kart Wii. Iedere keer wanneer je over een grote helling (ramp) of zelfs een kleine hobbel in de weg springt druk je kort op de R-knop (of schud je de GamePad/Wii Remote). Pas op dat je niet te vroeg springt, want dan verlies je veel snelheid. Maar doe je het precies op het goede moment, dan krijg je in de lucht een kleine snelheidsboost. Je ziet dat het gelukt is wanneer je karakter een stuntanimatie doet en eventjes sprankelt.

Nog een methode om sneller te gaan is het slipstreamen. Door direct achter een andere racer te rijden ga je zelf sneller. De theorie hierachter is dat er minder weerstand is van de wind, immers, degene die voor je rijdt vangt de wind op. Je merkt dat je deze techniek gebruikt als er een windeffect om je heen komt. Dit is een goede manier om iemand in te halen, maar het is wel wat lastig om niet uit de bocht te vliegen door de harde boost die je ervan krijgt. Voorzichtigheid is geboden.

In de anti-zwaartekrachtsecties van Mario Kart 8 krijg je toegang tot een hele nieuwe methode om vaart te maken: de Spin Boost. Als je hier tegen een andere racer aan botst, dan krijg je beide een boost in snelheid. Dit is dus voornamelijk interessant wanneer je jezelf tussen een hoop verschillende racers bevindt. Ram ze om vaart te maken, het liefst vanaf de zijkant. Beter niet vanaf de achterkant, want daar help je alleen de vijand maar mee!

Tot slot hebben de gouden muntjes in Mario Kart 8 nog invloed op je snelheid. Deze vind je overal op de baan en ze geven je een hele kleine boost. Maar bovenal zorgen ze ervoor dat je topsnelheid hoger wordt. Heb je tien muntjes (meer kun je er niet hebben), dan ga je op je aller, allersnelst. Pas wel op dat je muntjes verliest zodra je wordt geraakt door vijandige voorwerpen. Ieder muntje dat je oppikt wordt hoe dan ook opgeteld bij een geheel waarvan je nieuwe kartonderdelen vrij speelt.

In de langzame 50cc cups kom je waarschijnlijk een heel eind zonder dit allemaal te gebruiken. Maar in de 150cc klasse en online komt de kennis goed van pas. Gebruik alle methodes die je geleerd hebt samen om de nummer één positie te krijgen, te houden en de race te winnen.

Op de volgende pagina vind je een overzicht van alle wapens in Mario Kart 8 en hoe je ze het beste inzet!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread