Meer details over Battlefield: Hardline bekend

Gelekte trailer blijkt zes maanden oud.

Eerder kwam al naar buiten dat in Battlefield: Hardline voor een andere insteek is gekozen: de oorlog tegen misdaad. De eerste trailer was gelekt, maar is inmiddels weer verwijderd. Wij hebben toch alle informatie van dat filmpje voor jou op een rijtje gezet.

In de singeplayer draait het om Nick Mendoza. Hij is een jonge rechercheur uit Miami die worstelt met goed en kwaad. Nick trekt door verschillende landen om wraak te nemen op zijn voormalige partners. Battlefield: Hardline wordt beÔnvloed door politieseries. De campagne is opgedeeld in episodes die eindigen met een cliffhanger. De episodes zijn meerdere keren en op verschillende manieren speelbaar. Ook zijn er in de nieuwe Battlefield acteurs ingezet, bekend van televisieseries als Justified, The Americans en House of Cards.

De omgevingen in de singleplayer zijn meer uitgebreid dan in de voorgaande Battlefield-games. De kunstmatige intelligentie (AI) van vijanden is helemaal opnieuw opgebouwd. In Battlefield: Hardline zijn ook de mogelijkheden tot vernietiging aangepast, waardoor je in de stedelijke gebieden van alles kunt opblazen of kapotschieten.

Het wapenarsenaal in Battlefield: Hardline bestaat niet alleen uit militaire wapens, maar ook uit bijvoorbeeld sawn-off shotguns en tazers. Het gebruik van gadgets moet de gameplay meer diepgang geven. Met een politiescanner krijgt Nick informatie over documenten of verdachten.

In de multiplayer modus draait het om samenwerking en tactische coŲrdinatie. Er zijn twee teams speelbaar: politie of criminelen. In het filmpje worden een viertal multiplayermodi uitgelicht.In de Heist-modus is er ťťn team die een bank overvalt en moet het andere team hen tegenhouden. In de Rescue-modus is je doel je als speciale politie-eenheid (SWAT) gijzelaars te bevrijden die tijdens een bankoverval zijn gevangengenomen.

De Hotwire-modus laat vooral autoachtervolgingen zien waarbij politie en criminelen ook de nodige schoten op elkaar lossen. Tot slot strijden in de Bloodmoney-modus de twee teams om een grote hoeveelheid geld die naar een schuilplek gebracht moet worden.

Ook in de multiplayer zijn gadgets aanwezig. Zo kunnen in elke map scheerlijnen en enterhaken gebruikt worden.

Steve Papoutsis van Visceral Games laat via Twitter weten dat de gelekte video voor een interne meeting van zes maanden geleden was. Door de inspanningen van het team kunnen we volgens Papoutsis dan ook uitkijken naar de E3-beurs (Electronic Entertainment Expo). Uitgever Electronic Arts houdt zijn officiŽle persconferentie op 9 juni om 21:00 uur.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Wolfenstein: Youngblood heeft een open levelstructuur

Dankzij ontwikkelaar Arkane Studios.

Metro Exodus krijgt twee DLC-pakketten

Met nieuwe personages in de hoofdrol.

Apex Legends verbant meer dan 770.000 cheaters

Dankzij de nieuwe rapporteringstool.

Borderlands 3 bevat microtransacties

Maar enkel voor cosmetische voorwerpen.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread