Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Servers ontwikkelaar DayZ gehackt

Broncode mogelijk gestolen.

De servers van ontwikkelaar Bohemia Interactive zijn door een of meerdere hackers aangevallen. Hierbij is mogelijk de brondcode van de post-apocalyptische survivalgame DayZ gestolen.

Op hackersforum Unknown Cheats zijn screenshots geplaatst met daarop de broncode van DayZ. Het oorspronkelijke bericht is inmiddels verwijderd, maar is via Reddit nog te vinden.

Een gebruiker onder de naam DevDomo claimt middels een zogeheten SQL-injectie de servers van Bohemia Interactive te hebben gehackt en de broncode van de game te hebben bemachtigd. Bij een SQL-injectie wordt de kwetsbaarheid van de database van een website zwaar op de proef gesteld.

Bohemia Interactive heeft inmiddels bevestigd dat de servers zijn gehackt en onderzoeken momenteel de schade van de aanval. De Tsjechische studio zegt dat bij de aanval persoonlijke gegevens van spelers niet in gevaar zijn gekomen en dat het voorval geen invloed heeft op de verdere ontwikkeling van Bohemia's games.

Op internet circuleert echter wel een programma waarmee het uitvoerbare bestand van DayZ kan worden gedebugd. Er is de komende dagen dus het risico dat spelers hiermee aan de slag gaan en in het spel cheats uitvoeren.

DayZ is een open-wereld zombiegame waar inmiddels meer dan twee miljoen exemplaren van zijn verkocht. DayZ begon ooit als mod voor Arma II en is sinds 2013 een opzichzelfstaande game.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

DayZ

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties