De beste videogame cheats, codes, en tips aller tijden

Welke ken je nog?

Cheats horen sinds oudsher bij gamen. Sommige spelers halen er hun neus voor op, want echte gamers spelen hun games natuurlijk uit zonder vals te spelen. Maar wees eens eerlijk, je hebt vast wel eens een code ingevoerd om te kijken wat er zou gebeuren. Soms heb je gewoon even geen tijd om het zelf te doen of ben je toch gebaat bij die extra levens. Sommige games zijn nu eenmaal erg lastig, dus waarom niet het geluk een beetje naar je hand zetten?

In dit artikel lees je de meest opmerkelijke cheats uit dertig jaar aan videogames. Als je veel games hebt gespeeld dan herken je er vast en zeker een paar, zoals die uit Grand Theft Auto bijvoorbeeld. Of wat te denken van de Konami code, die zo bekend is dat 'ie zijn opwachting zelfs maakt in films? Spoiler: ook die komt in onze lijst voor.

Age of Empires: Futuristisch voertuig oproepen (1997)

Er zijn veel cheats te vinden in Ag of Empires die het makkelijker maken de match te vinden, maar deze is wel erg opmerkelijk. Ga naar het tekstscherm en typ 'BIGDADDY' in. Misschien verwacht je nu een Big Daddy van BioShock, maar helaas, die bestonden toen nog niet. Wat je wel krijgt, is een Winsett's Z sportwagen met een mannetje er die een raketwerper afvuurt. Die kwamen in onze geschiedenisboeken helemaal niet voor!

Call of Duty: Black Ops: Zork spelen (2010)

Hoewel je in Call of Duty: Black Ops wel betere dingen te doen hebt dan een boek te lezen, is het toch de moeite waard om de volgende easter egg eens op te zoeken. In het hoofdmenu kun je namelijk meer dan enkel opties selecteren: druk op de L- en R toetsen om uit je stoel te ontsnappen. Achter je vind je een computer. Typ daar Zork in om het klassieke tekstavontuur te spelen. Voor als je even genoeg hebt van al dat visuele geweld. Via deze computer kun je ook DOA intypen om Dead Ops Arcade te starten.

zork

Tomb Raider: Lara laten exploderen (1997)

De Tomb Raider games zijn ook klassieke spellen waarin cheats veelvuldig werden uitgebreid. Om deze te activeren diende je een heel ritueel uit te voeren met Lara om bijvoorbeeld alle wapens vrij te spelen of een level over te slaan. De meest bizarre cheat komt in de vorm van een exploderende Lara. Doe een zijstap links, rechts, links, stap naar voren en naar achteren. Draai Lara nu drie keer in de rondte. Spring dan naar voren en druk op de rol-knop. Boem! Je hebt er niks aan, maar spectaculair is het zeker. Sla wel eerst even je game op!

Dead Space: Isaac laten rollen in credits en nodes (2008)

Een cheatlijst is niet compleet zonder een ouderwetse code om het jezelf gemakkelijk mee te maken. Recente games bevatten ze nog steeds, waaronder Dead Space. Met flink wat credits en nodes op zak ben je helemaal klaar om jezelf volledig up te graden en alle wapens aan te schaffen. Druk X, Y, Y, Y, X, X, Y (of het equivalent op de PlayStation 3) voor 10.000 credits en Y, X, Y, X, X, Y, X, X, Y, X, X, Y (idem) voor vijf nodes. Nu hoef je niet meer bang te zijn van Necromorphs.

Panzer Dragoon: Oneindige Continues (1995)

Als je de originele Panzer Dragoon voor de Sega Genesis in huis hebt, gefeliciteerd! Je bent de eigenaar van een ware cultklassieker én van een van de meest zeldzame games die er te krijgen is. Het is ook een flink pittige titel want hey, rijden op een draak is niet zo gemakkelijk als het er in de meeste films uitziet! Ga dan ook naar het hoofdmenu en druk start, omhoog, X, rechts, Y, omlaag, Z, links, Y, omhoog en X voor oneindige Continues.

Laat je verrassen en klik hier voor een willekeurige pagina!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Eurogamer-Team

Eurogamer-Team

medewerker

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread