'PlayStation 4 en Xbox One verbruiken veel stroom'

Meer dan vorige generatie spelcomputers.

De PlayStation 4 en de Xbox One verbruiken meer stroom dan de vorige generatie spelcomputers, zo blijkt uit onderzoek van het HIER Klimaatbureau. Ze verbruiken daarmee in twee uur al meer dan een gemiddelde koelkast doet in 24 uur.

De Xbox One is de grootste 'stroomslurper,' aldus HIER. Microsofts nieuwste console kost je 46 euro per jaar wanneer je er twee uur per dag op speelt, tegenover 44 euro in het geval van de PlayStation 4. Hoe de verhoudingen zijn met de andere spelcomputers, zie je in onderstaande tabel.

Nintendo's Wii komt als een van de meest zuinige consoles uit de bus. Dat heeft mede te maken met de grafische capaciteiten ervan, stelt directeur van het HIER klimaatbureau Bart de Voogd. "Het energieverbruik van game consoles is onder andere afhankelijk van het grafisch vermogen. De Wii is grafisch minder sterk, waardoor deze ook een stuk minder stroom verbruikt. Maar dat verklaart niet alles. Nintendo heeft de onderdelen in de Wii zo goed op elkaar afgestemd dat het systeem heel efficiŽnt werkt."

Volgens het klimaatbureau zijn de stijgende kosten een extra opvallende ontwikkeling doordat andere elektrische apparaten juist telkens zuiniger worden. HIER stelt voor om in ieder geval de 'Slim' versies van de PlayStation 3 en de Xbox 360 de voorkeur te geven ten opzichte van de grotere modellen. Spelcomputers in de stand-by stand laten staan verbruikt ook onnodig energie.

stroom

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread