Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 4-tekort duurt tot zomer

"We hebben het moeilijk om de vraag bij te houden."

Volgens Sony Computer Entertainment-topman Andrew House is er nog altijd een tekort aan PlayStation 4-spelcomputers. "We hebben moeite om de vraag naar de console bij te houden," zo zegt House in een interview met het financiële dagblad The Wall Street Journal op de Game Developers Conference in San Francisco. "In de vroege zomermaanden zitten we weer tegen een volle voorraad aan."

Sony vertelde begin maart dat de wereldwijde verkoop van de PlayStation 4 de kaap van zes miljoen exemplaren heeft bereikt. De vraag is het sterkste in Noord-Amerika en Europa, maar volgens House loopt de verkoop sterk in alle regio's waar de PlayStation 4 beschikbaar is. Microsoft gaf in januari te kennen dat er destijds drie miljoen exemplaren van de Xbox One waren verkocht.

Volgens een rapport uit begin februari van analyse-bedrijf Wedbush Morgan gaapt er op het einde van 2014 een kloof van drie miljoen verkochte exemplaren tussen de PlayStation 4 en Xbox One, in het voordeel van de PlayStation 4. Volgens de analisten verscheept Sony's console tegen het einde van 2014 dan twaalf miljoen exemplaren.

Cover image for YouTube videoThis Is For The Players | PS4 Launch advert | #4ThePlayers

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PS4
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties