PlayStation 4-tekort duurt tot zomer

"We hebben het moeilijk om de vraag bij te houden."

Volgens Sony Computer Entertainment-topman Andrew House is er nog altijd een tekort aan PlayStation 4-spelcomputers. "We hebben moeite om de vraag naar de console bij te houden," zo zegt House in een interview met het financiŽle dagblad The Wall Street Journal op de Game Developers Conference in San Francisco. "In de vroege zomermaanden zitten we weer tegen een volle voorraad aan."

Sony vertelde begin maart dat de wereldwijde verkoop van de PlayStation 4 de kaap van zes miljoen exemplaren heeft bereikt. De vraag is het sterkste in Noord-Amerika en Europa, maar volgens House loopt de verkoop sterk in alle regio's waar de PlayStation 4 beschikbaar is. Microsoft gaf in januari te kennen dat er destijds drie miljoen exemplaren van de Xbox One waren verkocht.

Volgens een rapport uit begin februari van analyse-bedrijf Wedbush Morgan gaapt er op het einde van 2014 een kloof van drie miljoen verkochte exemplaren tussen de PlayStation 4 en Xbox One, in het voordeel van de PlayStation 4. Volgens de analisten verscheept Sony's console tegen het einde van 2014 dan twaalf miljoen exemplaren.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Dying Light 2 release uitgesteld

Naar wanneer nog onbekend.

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Verder op de site...

Dying Light 2 release uitgesteld

Naar wanneer nog onbekend.

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread