Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DayZ-maker: 'Wees sceptisch tegenover standalone-versie'

Dean Hall waarschuwt voor teleurstelling bij het spelen van alfa-build.

DayZ-maker Dean Hall waarschuwt potentiële kopers van DayZ's standalone-versie. De alfaversie die te koop wordt aangeboden als Early Access-titel op Steam is niet het product dat velen verwachten, zo stelt hij op het forum van de game.

"Sommige gamers zijn misschien teleurgesteld dat dit niet het actievolle, gepolijste, grafisch gefocuste meesterwerk is waar ze op wachten," aldus Hall. "Ik wil hen echt op het hart drukken sceptisch te zijn: lees reviews, bekijk livestreams, kijk hoe anderen het spelen en bepaal dan of het al wat voor je is. Je kan drie of zes maanden later altijd nog eens terugkeren, om het dan pas te kopen."

Volgens Hall is de alfaversie van DayZ 'voor velen precies het tegenovergestelde van wat ze willen.' Wanneer je de Early Access-versie koopt, investeer je in een platform voor toekomstige ontwikkelingen.

Het is niet de eerste keer dat Hall zichzelf indekt voor de potentiële negatieve reacties. Zo start hij in onderstaande video zijn beelden met een waarschuwing: "Deze footage is niet goedgekeurd door marketing, en bevat verontrustende beelden van lage fps, rondvliegende loot, slechte belichting en plaatshoudende sound effects. Dit komt natuurlijk nooit voor bij een game die nog in ontwikkeling is en daarom is het project duidelijk al gedoemd te mislukken."

Wanneer de DayZ-standalone daadwerkelijk op Steam verschijnt, is nog niet bekend. De game is wel al opgedoken in de Steam Database.

DayZ is inmiddels verschenen. Ben jij één van de vele spelers maar wil je een stapje voor hebben op al je concurrenten? Check dan zeker onze DayZ overlevingstips!

Cover image for YouTube videoDayZ Standalone Test 15 November 2013

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

DayZ

PS4, Xbox One, PC

Related topics
PC
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties