DayZ Early Access duikt op in Steam Database

Net op tijd voor Halloween?

De standalone versie van zombie-survivalgame DayZ is opgedoken in de Steam Database, onder de noemer 'DayZ Early Access.' Ontwikkelaar Dean Hall houdt in een reactie een mogelijke releasedatum nog steeds voor zich.

"Wonderbaarlijk hoe snel het internet zoiets oppikt, nietwaar?" zegt Hall tegen gameswebsite Joystiq. "Het enige wat ik kan zeggen is dat we goede voortgang maken, het team is even nerveus als opgewonden. Een belangrijk deel van het laatste proces is het administratieve werk, en dat blijkt nog verrassend complex werk te zijn en veel tijd te kosten."

Hall verduidelijkt dat er nog geen aankondigingen zijn omtrent een releasedatum, maar dat het team '100 procent' gefocust is om de alpha-versie uit te brengen.

DayZ maakte eind 2012 furore als een zombie-mod voor de militaire simulator ARMA II. Binnen drie maanden werd een miljoen spelers genoteerd, en schoot de verkoop van ARMA II (een game uit 2009) ineens de hoogte in. Omdat de engine van ARMA II niet geschikt bleek voor de nieuwe features die Hall in gedachten had, werd besloten het werk te starten aan een standalone versie.

In DayZ word je zo goed als naakt een open wereld gedropt, waar je vervolgens op zoek gaat naar wapens en levensmiddelen. Je medespelers zijn daarbij vaker een gevaarlijkere vijand dan de zombies. Als je sterft, raak je alles kwijt en mag je helemaal opnieuw beginnen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread