Het puzzelspel Fez is een grote hit op Xbox 360 en pc, en verschijnt binnenkort voor alle systemen van Sony. De game is echter niet verlegen om de controle te vragen over al je grijze hersencellen. Hoe je alle kubussen in de 2D (of is het toch 3D?) wereld moet verzamelen, zoek je zelf maar uit. Eurogamer helpt je met wat andere geheimpjes.

New Game+, first-person view en stereoscopisch 3D

Eens je de game hebt uitgespeeld, kan je er opnieuw doorgaan met al je verzamelde voorwerpen nog intact in de New Game+ modus. Wie vervolgens door de eerste levels speelt, krijgt een vette zwarte zonnebril waarmee het hoofdpersonage de wereld in first-person modus kan zien. Dit is een vereiste voor sommige puzzels.

1

Als je vervolgens alle 64 kubussen in je bezit krijgt en naar de Star Gate van 32 kubussen gaat, krijg je een ander einde te zien. Wie daarna nog eens nog eens New Game+ kiest en voor een derde keer het begin van de game doorspeelt, ontvangt geen zonnebril, maar een blauw-rode 3D bril. Hiermee kan je het spel in 3D spelen (als je tenminste zelf ook zo'n brilletje hebt, natuurlijk). Deze optie kan je aan- en uitschakelen in het Settings menu.

Moon Jump

Wie de game minimaal één keer heeft geklaard, krijgt de Moon Jump tot zijn beschikking. De game vertelt je hier echter niets over. Door de toetsencombinatie Up, Up, Up, Up+A in te drukken, begin je te vliegen. Dat maakt een hoop puzzels een stuk makkelijker.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Meer artikels van Niels Jani

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Fez krijgt fysieke editie

Heeft drieënhalf jaar geduurd.

Fez-maker Phil Fish stapt wederom uit de gamesindustrie

Verkoopt zijn studio en Fez-merknaam.

Fez eind maart verkrijgbaar voor PlayStation-platforms

"De mooiste Fez-ervaring die er te krijgen is."

Fez verkoopt een miljoen exemplaren

Via de gecombineerde verkoop op ieder platform.

Minecraft en Fez komen naar PS3, PS4 en Vita

En ook Borderlands 2 zal op Sony's nieuwste handheld verschijnen.