Gratis PS4-versie Final Fantasy XIV: A Realm Reborn voor PS3-spelers

UPDATE: Maar verlies het recht op de PS3-versie.

UPDATE: Regisseur Naoki Yoshida maakt duidelijk dat de PlayStation 3-versie niet meer te spelen is, zodra je je account hebt overgezet naar de PlayStation 4-versie. Spelers binden de log-in rechten in het proces namelijk aan de console.

Volgens Yoshida zal de PlayStation 4-variant gelijk zijn aan de pc-versie, met graphics in full HD met ondersteuning voor muis en toetsenbord. De touchpad van de DualShock 4 is tevens als muiscursor te gebruiken, en je kan Remote Play gebruiken via de PlayStation Vita.

ORIGINEEL: Gamers die Final Fantasy XIV: A Realm Reborn al op de PlayStation 3 hebben gekocht, hoeven niet extra te betalen voor de PlayStation 4-versie die volgend jaar verschijnt. Dat maakt Square Enix bekend.

De precieze details zijn nog wat vaag, maar volgens Square Enix "zal het niet nodig zijn om de PS4-versie van de game [nogmaals] te kopen: het is mogelijk om zonder extra kosten verder te spelen op de PS4, waarbij de gecreëerde personages kunnen worden overgezet naar het nieuwe platform om naadloos verder te kunnen spelen."

De eerste bètatest voor de PlayStation 4-versie start op 22 februari 2014. Informatie over het inschrijven voor de bèta en de daadwerkelijke releasedatum van de game volgen later.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is sinds kort verkrijgbaar op pc en PlayStation 3. Square Enix heeft extra servers ingezet om de drukte in bedwang te houden. Daardoor zijn de hardnekkige serverstoringen grotendeels verleden tijd.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread