Het team achter Final Fantasy XIV: A Realm Reborn overweegt consumenten zeven dagen gratis speeltijd te geven, ter compensatie voor de serverproblemen van de afgelopen tijd. Dat legt producent Naoki Yoshia uit op het forum van de geplaagde MMORPG.

Final Fantasy XIV lanceerde vorige week, maar nog steeds is het voor veel spelers moeilijk om in te loggen. De servers zijn overbevolkt, waardoor lange wachtrijen ontstaan. Gamers die eenmaal zijn ingelogd durven niet meer uit te loggen, waardoor de problemen alleen maar groter worden.

Aankomende woensdag introduceert Square Enix meer 'werelden,' waardoor het grote spelersaantal beter wordt verspreid over de servers. Na dit spoedonderhoud worden spelers hierop mondjesmaat weer toegelaten, zodat niet iedereen weer tegelijkertijd inlogt.

Yoshida biedt excuses aan en geeft aan binnenkort meer info te geven omtrent de extra gratis speeltijd.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (5)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Final Fantasy XIV

Heeft meer fantasie nodig.

Final Fantasy XIV dan toch naar PS3

Komt rond het einde van 2012 uit.

Square Enix geeft falen Final Fantasy XIV toe

"Brengt schade aan het merk Final Fantasy".