Gratis shooter Dirty Bomb heet vanaf nu Extraction

Ontwikkelaar kon geen merknaam vastleggen.

Ontwikkelaar Splash Damage maakt bekend dat de free-to-play shooter Dirty Bomb vanaf nu Extraction heet. Naast de naamsverandering stelt de studio ook een samenwerking voor met de gratis spelletjes-experts van Nexon (Maple Story, Combat Arms). Die Koreaanse studio geeft de game uit in Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Het team wist niet zeker of Dirty Bomb als internationale merknaam zou kunnen, wat als voornaamste reden voor de naamsverandering is gegeven.

In een blogpost verduidelijkt de ontwikkelaar waar het met de pc-game heen wil. Zo zijn er alvast genoeg plannen voor updates en extra content nadat de game verschijnt. Dieper gaat de Splash Damage daar echter nog niet op in.

Extraction is dan wel gratis, je kan er wel degelijk geld aan uitgeven. Het team belooft echter wel dat er geen "pay-to-win" elementen in het spel zitten. Online gevechten moeten volgens de makers worden gewonnen door de beste speler, niet door degene die het meeste geld aan de game uitgeeft. Ze rekenen op de community om elkaar te helpen betere spelers te worden.

Splash Damage is gespecialiseerd in multiplayergames. Zo werkte het eerder aan Brink voor Bethesda en verzorgt de ontwikkelaar de multiplayermodus voor het aankomende Batman: Arkham Origins.

De game heeft nog geen releasedatum en bevindt zich momenteel in alpha-status.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread