Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deep Silver: "Metro moet toegankelijker"

Uitgever tevreden met Last Light, maar zoekt groter publiek.

Uitgever Deep Silver is van plan de Metro-reeks voort te zetten na het succes van Metro: Last Light. In de toekomst is het de bedoeling om de serie toegankelijker te maken, zodat een groter publiek wordt aangesproken. Dat zegt Deep Silver-topman Klemens Kundratitz in een interview met Joystiq.

In januari kocht Deep Silver, onderdeel van het Duitse Koch Media, de Metro-rechten over nadat voormalig eigenaar THQ failliet werd verklaard. "We zijn erg blij dat we Metro hebben gekocht," aldus Kundratitz, "het is een erg positieve ervaring geweest. Ondanks dat Last Light uitkwam in een lastige periode, kreeg de game toch veel aandacht."

Metro: Last Light verkocht binnen een week al meer dan zijn voorganger, Metro 2033, behaalde binnen drie maanden. Exacte verkoopcijfers zijn tot dusver echter nog niet genoemd.

De Metro-games zijn gebaseerd op de boekenreeks van de Russische schrijver Dmitry Glukhovsky. Hij zal in de toekomst ook betrokken blijven bij de ontwikkeling van de games, volgens Kundratitz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Metro: Last Light

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties