Fez 2 komt niet naar Microsoft consoles

Slechte ervaringen met Fez op Xbox 360 doorslaggevend.

Phil Fish, leider en medeoprichter van Polytron Corporation, zegt dat Fez 2 niet op Microsoft consoles verschijnt. Microsoft vraagt te veel geld voor patches en updates, zoals bleek met de eerste Fez.

"Microsoft heeft het pijnlijk duidelijk gemaakt dat ze mijn soort niet op haar platform willen," zegt de onafhankelijke ontwikkelaar. "Ik kan niet eens mijn eigen spellen uitgeven. Op de PlayStation 4 kan ik dat wel. Zo simpel is het. Microsoft laat me niet ontwikkelen voor haar console en Sony wel."

Toen Fish zijn spel Fez uitbracht op Xbox Live Arcade in april 2012, ontving de game twee maanden daarna enkele aanpassingen. Deze patch kwam door Microsofts testfase maar voor sommige spelers zorgde de patch ervoor dat hun savebestand corrupt werd. De patch werd offline gehaald en Fish kreeg de mogelijkheid van Microsoft een nieuwe patch te creëren. De eerste patch is gratis maar de opvolgende patches kosten "enkele tien duizenden dollar," geld dat Fish niet kon opbrengen. "Als ik via Steam [op de pc] mijn spel had uitgebracht, was het binnen twee weken opgelost, zonder extra kosten," zegt Fish.

Fez 2 is "een compleet nieuwe game," sluit de ontwikkelaar af. "fez 2 staat tot Fez 1 net zoals Zelda 2 zich tot Zelda 1 verhoudt, maar nog meer verschillend. Ik wilde terug naar mijn wereld, ik wil mijn kleine wereldje uitbreiden en toevoegen aan haar mythologie. Het is niet zo dat ik ideeën wil hergebruiken die we niet in de eerste Fez stopten."

Beelden van de eerste Fez

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread