PS4 Share-knop niet op elk moment beschikbaar

Sommige secties van PlayStation 4-games zijn onmogelijk te delen.

De Share-knop op de DualShock 4 werkt niet altijd. Shuhei Yoshida (hoofd SCE Worldwide Studios) vertelt dat Sony hiervoor koos opdat studio's de mogelijkheid hebben bepaalde secties in hun PlayStation 4-games te beschermen.

"De makers van het spel willen sommige delen van het spel niet tonen," zegt Yoshida. "Op de PS Vita bijvoorbeeld, bestaat de mogelijkheid om het maken van screenshots tijdens bepaalde scènes uit te schakelen. De Share-knop heeft eenzelfde optie. Misschien wil de ontwikkelaar video's van de laatste baas niet publiekelijk laten delen."

Yoshida vertelt dat de Share-knop een belangrijke ontwikkeling vormt. "Ik wilde de hele dag Dark Souls spelen maar daar had ik het te druk voor. Ik keek in die tijd gameplay video's op Niconico." Niconico is de meest populaire video host service in Japan. "Zo vind je andere manier om een spel te spelen en lees je commentaar van andere spelers. Ik heb het gevoel dat het delen van video's een belangrijk onderdeel uitmaakt van spelgenot."

1

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread