Codemasters games gepubliceerd door Namco in Europa

Verdere kostenbesparing voor de geplaagde studio. 

Codemasters heeft bekend gemaakt dat al hun games in Europa, de UK en Australië voortaan door Namco Bandai gedistribueerd zullen worden. De Britse ontwikkelaar is één van de oudste overlevende onafhankelijke studio's, maar kwam de laatste jaren nogal in de problemen. Namco Bandai deed de distributie al in Amerika, en kon nu dus de deal vergroten.

Codemasters CEO Rod Cousens noemde het een "flexibel partnerschap" dat voor verdere kostenbesparingen zal zorgen. De aankondiging komt er kort nadat Codemasters vorig jaar aankondigde dat het enkel ging focussen op "Codemasters Racing" en de Operation Flashpoint serie in de koelkast stak. Hun nieuwste game F1 Race Stars wordt geplaagd door een slechte verkoop. De rechten voor de officiële Formula 1 games en de rally-game DIRT blijven echter bij hen en zouden voor succes kunnen zorgen.

Namco zal starten met het uitgeven van GRID 2, dat uitkomt in mei.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread