Ubisoft stapt af van draconische DRM

Games vanaf nu offline te spelen.

Ubisoft stapt af van hun draconische DRM maatregelen, waarbij gamers altijd online moesten zijn om (singleplayer) games te spelen. De verandering werd uit de doeken gedaan in een uitgebreid interview op gamesite RPS.

Ubisoft director voor online games, Stephanie Perlotti, vertelde dat Ubisoft vanaf nu enkel een éénmalige activatie vraagt, waarna hun games altijd offline te spelen zijn. De verandering komt er volgens Ubisoft na het opvolgen van de vele feedback die ze van gebruikers kregen. Die feedback was vaak negatief - heel wat gebruikers konden hun game immers niet spelen wanneer er serverproblemen waren. Daarentegen slaagden piraten er wel in de DRM te kraken - waarbij gepirateerde games wél offline speelbaar waren.

Toch komt de verandering in beleid als een verrassing, want vorig jaar beweerde Ubisoft nog dat hun DRM het gewenste effect had en piraterij wel degelijk was verminderd. Hier komt het bedrijf nu dus op terug.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread