Komt Final Fantasy VII naar Steam?

Met achievements en geheimzinnige Character Booster.

Vijftien jaar na de originele release van Final Fantasy VII lijkt de game nu -opnieuw- uitgebracht te worden voor de PC. De informatie die gelekt werd op FinalFantasyVIIPC.com, een nieuw domein van Square-Enix, is snel weer offline gehaald. Het is nog wel te zien via Google's cache mogelijkheid. De digitale download zou €9.99 gaan kosten.

Volgens de product beschrijving zal de game 36 achievements krijgen, cloud saves ondersteunen en via een online profiel zou je jouw progressie kunnen vergelijken met vrienden. Daarnaast is er nog de mysterieuze 'Character Booster.' Volgens de omschrijving kun je met een 'simpele druk op de knop' je HP, MP en Gil (Final Fantasy's versie van de euro) maximaliseren als je vast zit op een moeilijk stuk. Hoe dat dan precies werkt is niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Final Fantasy VII voor de PC verschijnt; al een jaar na de originele PlayStation release kwam Eidos met een PC-port. Deze was echter niet zonder bugs en is op een hedendaagse PC lastig aan de praat te krijgen. Vorig jaar juni werden er ook al Steamversies van Final Fantasy VII en VIII ontdekt, maar tot dusver zijn die nog niet uitgekomen. Of het deze keer wel raak is, is dan ook nog even afwachten.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread