Xbox SmartGlass is Microsoft's antwoord op Wii U

Verbind je 360, tablet en smartphone.

Op de Microsoft persconferentie lag er grote focus op het nieuwe Xbox SmartGlass. De service doet in principe hetzelfde als de tablet-controller van de Wii U en meer!

De streaming service SmartGlass laat je Xbox 360, tablet en smartphone met elkaar communiceren. De presentator van dienst sprak telkens over alle tablets en alle telefoons. Er is dus nog niet zoveel te zeggen over welke besturingssystemen ondersteund zullen worden, maar natuurlijk zal vooral Windows 8 naar voren worden geschoven.

De features van de service lijken op die van de Wii U-tablet, behalve het feit dat het ook gaat werken buiten games. In de presentatie zagen we iemand de serie Game of Thrones kijken terwijl op een verbonden tablet te zien was waar in die wereld de aflevering zich afspeelde. Maar natuurlijk worden games niet overgeslagen. We zagen diverse ideeën van ontwikkelaars om SmartGlass te implementeren in hun games. Tactische beslissingen nemen in Madden NFL of je statistieken bekijken en interactief bezig zijn met de multiplayer in Halo bijvoorbeeld.

Daarna volgde nog een aankondiging van Internet Explorer voor Xbox 360. De browser zal worden ondersteund door de huidige televisies en consoles en komt deze herfst al naar je toe. Hoewel, er is nog niets gezegd over de landen waarin het beschikbaar wordt. De presentator liet zien hoe hij met zijn Windows Phone de browser ogenschijnlijk simpel bestuurde. Dit alles natuurlijk met de stembesturing van Kinect geïmplementeerd.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Thomas Mak

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread