Interplay werkt verder aan Fallout MMO

Beroep Bethesda afgewezen.

Bethesda's beroep tegen de uitspraak van een Amerikaanse rechtbank dat Interplay verder mag gaan met het ontwikkelen van z'n Vault 13 Fallout MMO, werd afgewezen. De Amerikaanse ontwikkelaar, die de rechten op Fallout in 2007 van Interplay overkocht, kon niet aantonen dat het besluit dat eerder werd genomen in deze zaak foutief was. Met andere woorden, ze slaagden er opnieuw niet in aan te tonen dat Interplay's MMO hen schade zou toebrengen.

Het klinkt misschien wat raar dat, hoewel Bethesda de rechten op Fallout in handen heeft, een andere ontwikkelaar toch aan een Massive Multiplayer Online game gebaseerd op de franchise kan werken, maar Interplay wist dat recht contractueel te behouden toen het de licentie vier jaar geleden van de hand deed.

Voorwaarde was wel dat Interplay er ook echt werk van zou maken, de ontwikkeling binnen twee jaar van start moest gaan en ook nog eens dertig miljoen dollar zou gaan kosten. De eerlijkheid gebied ons echter te zeggen dat hetgeen we reeds te zien kregen van Vault 13, de codenaam voor dit MMO-project, een trage en aanslepende ontwikkeling doet vermoeden. Kwatongen beweren dan ook dat het Interplay vooral te doen is om een extra som geld van Bethesda uit.

Wat er ook van zij, het einde van deze saga is nog niet in zicht. Interplay wil volgend jaar van start gaan met een bèta-test voor Vault 13 en het bedrijf kan deze MMO niet op de markt brengen zonder alle plooien met Bethesda glad te strijken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Frederik Galle

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread