RPG-liefhebbers zullen ongetwijfeld het nieuws gespot hebben dat Final Fantasy Type-0, een exclusieve titel voor de PSP, in het Japanse blad Famitsu nét naast een perfecte score gegrepen heeft. Dat zal echter niet beletten dat zowat de halve Aziatische bevolking donderdag naar de lokale gameboer zal rennen, want dan ligt de langverwachte titel in het land van de rijzende zon in de winkelrekken.

Waarom is dat zo belangrijk? Omdat Tetsuya Nomura, een van de kopstukken bij Square Enix, zonet aangegeven heeft dat nu FF Type-0 eindelijk te koop is zijn bedrijf zich volledig gaat focussen op het afwerken van Final Fantasy Versus XIII.

"Ik vind het best spannend dat Type-0 klaar is, want nu is het eindelijk de beurt aan Versus", wist de man tijdens een interview te vertellen.

Mocht je het niet meer weten: Final Fantasy Versus XIII is een PS3-exclusive die voor het eerst te zien was op de E3 in 2006. Sindsdien dook het spel slechts sporadisch op allerhande beurzen op, met nog steeds geen releasedatum in zicht.

Wanneer Final Fantasy Type-0 naar het Westen komt is eveneens nog een raadsel.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Meer artikels van Philip Cremers

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Final Fantasy 15 krijgt online multiplayer DLC

De Roadtrip-met-vrienden-epos is dan helemaal compleet.

'Ontwikkeling Final Fantasy 15 pc-port kost een jaar'

Geen bevestiging. Puur hypothetische fantasie.

Releasedatum Final Fantasy 15 bekend

Plus vele andere details onthuld tijdens livestream.

Final Fantasy 15 krijgt Moogles

Botst niet met ander werk dat gebeurt aan de RPG.