Age of Conan brengt dubbel zo veel op...

...na switch tot free-to-play. 

Funcom's MMO Age of Conan, die uitkwam in 2008, werd overal geprezen voor zijn vernieuwingen. Toch kende de game moeilijke tijden, want er waren niet genoeg subscribers. In mei van dit jaar werd daarom besloten tot een relaunch onder de naam Age of Conan: Unchained. De game werd ook free-to-play gemaakt.

En kijk, nauwelijks enkele maanden later zijn de inkomsten van Age of Conan het dubbele van wat ze waren onder het subscription model. Er zijn ondertussen 300000 nieuwe spelers. Geld wordt in het laatje gebracht door een ingame store, waar spelers allerlei items kunnen kopen.

De game wordt binnenkort uitgebreid met de expansie "Savage Coast of Turan". Hiervoor wordt een tie-in voorzien met de film "Conan the Barbarian", die deze maand in de zalen komt.

AoC is trouwens niet de eerste MMO die een tweede leven vindt na een overschakeling tot free-to-play. Lord of The Rings Online zag zijn inkomsten maar liefst verdrievoudigen na de overschakeling.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Sony onthult PlayStation 5 controller

DualSense is niet voor gevoelige kijkers.

FeatureGamereleases april 2020 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer Resident Evil 3 Remake, Final Fantasy 7 Remake en Trials of Mana.

Digital FoundryBeste gaming headset in 2020 voor pc, PS4, Xbox One en Switch

De beste bedrade en draadloze hoofdtelefoons in 2020.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread