Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA komt met eigen Steam

EDIT: Beta van applicatie nu al beschikbaar

In een interview met The Wall Street Journal is uitgelekt dat EA op de E3 een nieuw online platform zal aankondigen. Het platform, dat Origin zal heten, zal sterk lijken op Steam (van Valve). Bij het moment van verschijnen (waarschijnlijk nog dit jaar) zal Origin een catalogus van meer dan 150 games aanbieden. Publiekstrekker wordt Star Wars: The Old Republic - Origin wordt de enige plaats waar de MMO online te verkrijgen is.

Origin zal ook een ingebouwde social network functie bevatten. Zo zal er support zijn voor verschillende gsm's en smartphones, met minigames die mogelijk ook voordelen opleveren in bepaalde games. Een voorbeeld was een schietspelletje geïnspireerd op Battlefield 3 dat experience points gaf in de echte game.

Hou zeker en vast onze E3 coverage in het oog voor meer nieuws hierover.

EDIT: De site van Origin is nu al online. De Steam-achtige applicatie is al te downloaden in beta. Alles ziet er nog wat kaal uit, maar sommige games zoals Bulletstorm, Fifa 2011 en Darkspore zijn te verkrijgen aan een korting.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.
Reacties