Dief Half Life 2 source code spreekt

Lees het interview op EG.net.

Achteraf bekeken bleef de schade van de gelekte Half Life 2 broncode beperkt en werd de game desondanks een monstersucces, maar eind oktober 2003 zag de toekomst van Half Life 2 en Valve zelf er een tijd lang heel grimmig uit. Gabe Newell en de zijnen moesten vaststellen dat van de ene dag op de andere alle code van de game waar ze jaren van hun leven aan gewijd hadden, plotsklaps op het internet beland was.

Eurogamer.net publiceerde net een interview met de man die destijds via een achterpoortje binnen wist te geraken in de interne Valve-servers en daar ongemerkt de kroonjuwelen wist te bemachtigen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten blijkt Axel Gembe geen crimineel te zijn zonder besef van wat hij gedaan heeft. Meer zelfs, het was nooit zijn bedoeling de broncode naar de buitenwereld te lekken, dat gebeurde toen hij ietwat naïef een kopie aan een andere persoon gaf, erop vertrouwend dat deze het geheim ook voor zich zou houden.

Gembe doet z'n hele verhaal van het begin tot z'n arrestatie uit de doeken in dit interview op Eurogamer.net. Nog enkele prangende vragen die je de man zelf wil stellen? Ook dat is mogelijk via deze thread op Reddit. En nee, hij kan je niet de broncode van Episode 3 bezorgen.

Advertentie

Ga naar comments (4)

Over de auteur

Frederik Galle

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (4)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread