H.A.W.X. 2 - All in One

Crash and burn.

Voila, er zijn opnieuw bijna 365 dagen door gevlogen, en we zijn aanbeland bij het einde van 2010 aangekomen. Een druk jaar, een vruchtvol jaar, een geslaagd jaar. Hopelijk lagen er talloze pakjes onder de boom bij jullie allen thuis, en hebben jullie op een veilige manier gevierd. Iedereen deelt in de vreugde, want zelfs ik kreeg een cadeau onder de boom van Eurogamer: een uitbreidingspakket voor Tom Clancy's H.A.W.X. 2! Bon, het was niet de meest aantrekkelijke titel van het afgelopen jaar, maar er zit veel potentieel in (naast een trucklading aan gevechtsvliegtuigen). En aangezien downloadable content zo hot is dat je er spontaan van zou opwarmen in deze bitterkoude dagen, brengt Ubisoft een totaalpakket uit waarin je drie verschillende DLC-sets terug vindt. Het draagt toepasselijk genoeg de naam "All In One" en kost 800 Microsoft Points, oftewel 9,99 euro. Alle downloadable content voor zo weinig geld, dat moet toch een geschenk uit de hemel zijn?

Of toch niet. Als ik nu eenmaal de inhoud bekijk van hetgeen ik in de plaats van die tien euro's krijg, moet ik even slikken van teleurstelling. Vijf vliegtuigen, vijf nieuwe skins en drie levels? All right, Ubisoft. Serieus, waar is het echte pakket? Hoezo, dit is het? Echt waar? Goed dan, als de objectieve schrijver dat ik ben, geef ik het het voordeel van de twijfel. Bij de vijf vliegtuigen en nieuwe skins moet ik wellicht niet veel informatie geven. Je mag vliegen met de Mig-15 Fagot, de Mig-21 Fishbed, de F-86 Sabre ... och wat maak ik mezelf wijs, jullie onthouden dit toch niet. Laat staan dat ik nog eens de namen voor de vliegtuigen met nieuwe skins meegeef. De enige die hier misschien wat nut aan zou hebben, is onze beste burgemeester Modest (als je niet weet wie dit is, heb je duidelijk je kindertijd overgeslagen).

Om dan toch maar mijn beste medehoofdredacteur tevreden te stellen: hier wat informatie over enkele nieuwe speeltjes om het luchtruim onveilig mee te maken. De F-86 Sabre is een Noord-Amerikaans vliegtuig dat vaak werd ingezet in de Koreaanse oorlog, maar de eerste prototypes werden reeds afgewerkt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Tot op heden wordt het vliegtuig nog wel geregeld gebruikt, maar als testvliegtuig. Dan hebben we nog die Mig-15 Fagot: dit Russische jachtvliegtuig werd gebouwd in Polen, China en het toenmalige Tsjechoslowakije. Het toestel ging voor het allereerst van de grond in 1948 en werd ook ingezet zoals de F-86 Sabre in de Koreaanse oorlog in de jaren '50. Voor meer informatie verwijs ik u door naar het dichtstbijzijnde luchtvaartmuseum, alstublieft.

Wel, we hebben dan toch nog drie maps, maar toen ik die checkte, was de maat helemaal vol. Want wat blijkt nu? Die drie extra levels dienen enkel als decor voor Team Battle, in de multiplayer mode. Ik zou er een greintje medelijden mee kunnen hebben als het zich zou distantiëren van de gekende omgevingen of als de multiplayer bekend stond omwille van zijn unieke vormgeving, maar dat is dus niet het geval. Deze drie maps zijn misschien wel afgewerkt, maar voegen niets substantieel toe aan een multiplayer die intussen door weinig gamers nog aangeraakt wordt. En het relatief hoge prijskaartje doet eigenlijk niet veel goeds aan dit alles.

Het jaar eindigt bijgevolg een beetje in mineur voor mij, op het vlak van gaming. Van Ubisoft ben ik beter gewend, en zeker op het vlak van DLC. Ik had zelfs ergens gehoopt dat de drie additionele omgevingen voor meer singleplayer-missies zouden zorgen, maar dat bleek dus valse hoop te zijn. Liefhebbers van het betere vliegwerk tonen misschien enige appreciatie nog voor de nieuwe fighter jets, maar het feit dat men zich op het minder aantrekkelijke aspect van de game heeft geconcentreerd, doet het helemaal de das om. Je vindt voor minder geld veel meer kwaliteit terug in de digitale winkel dus als je deze ziet staan, laat 'm gerust crashen. We zullen je het niet kwalijk nemen.

4 /10

De All in One DLC is vanaf nu beschikbaar via Xbox Live voor 800 Microsoft Points, of 9,99 euro op PlayStation Network. Om de downloadable content te kunnen spelen heb je het originele H.A.W.X. 2 nodig. Onze review rond die game kun je hier nalezen.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread