5.000 mensen verbannen uit StarCraft II

Blizzard straft cheaters en hackers.

Dat Blizzard geen katje om zonder handschoenen aan te pakken is zagen we midden april al toen de ontwikkelaar zomaar eventjes 320.000 mensen de toegang tot het online gedeelte van Diablo II ontzegde. Cheaters en hackers die sinds vorige maand aan de slag gegaan zijn met StarCraft II passen ook beter op hun tellen, want gisteren vloog alvast de eerste groep valsspelers uit de multiplayer van de populaire RTS-game.

Volgens Blizzard zijn er ondertussen al 5.000 mensen verbannen uit de multiplayer van StarCraft II omdat ze oftewel gebruik maakten van cheats, of hacks. Het bedrijf geeft zelf tekst en uitleg bij hun beslissing: "Samen met het ondermijnen van een eerlijke strijd die essentieel is om te kunnen spelen op Battle.net kan cheaten en hacken voor onstabiliteit zorgen binnen onze aangeboden dienst. Een stabiele, veilige en bewaakte online-gaming ervaring vrijwaren voor legitieme spelers is een topprioriteit voor ons, en we zullen blijven waken over Battle.net om wanneer dat nodig is maatregelen te treffen," aldus Blizzard.

Ook wij zijn een groot voorstander van het straffen van gamers die tijdens de multiplayer van een spel cheaten. Daarnaast zijn we ook fan van StarCraft II in zijn geheel - zo blijkt uit onze review - en zien we het spel van Blizzard graag eerlijk blijven.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread