Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

DICE werkt aan nieuwe Need for Speed

Battlefield-maker helpt Criterion een handje.

Dat Criterion, de makers van Burnout, verantwoordelijk zou zijn voor de aankomende Need for Speed, genaamd Hot Pursuit, wist er al voor te zorgen dat we het warm kregen diep vanbinnen. Vandaag blijkt echter dat uitgever EA nog een getalenteerde studio ingeschakeld heeft om hun voornaamste racereeks weer naar de top te lichten. We hebben het over niemand minder dan DICE, de ontwikkelaar die bekend werd met Battlefield en momenteel ook al werkt aan de door ons uitgeteste multiplayer van de nieuwe Medal of Honor.

DICE zal aan Need for Speed: Hot Pursuit meewerken door het scheppen van de gigantische open wereld voor hun rekening te nemen. Henry LaBounta, de art director bij Criterion, laat alvast weten dat het tot nu toe "een geweldige collaboratie geweest is" tussen de beide studio's. Een ander teamlid van Criterion gaf nog wat meer uitleg. "Wij hebben zelf het concept voor de spelwereld ontworpen. We hebben beslist in wat voor omgevingen spelers zullen rondrijden, hoe wegen moeten aangelegd worden en wat voor opvulling er in het landschap te zien moet zijn. Daarna gaven we al deze ideeën aan DICE, waarna ze samen met onze eigen art director momenteel bezig zijn om het tot iets moois om te toveren," aldus LaBounta.

Need for Speed: Hot Pursuit ligt vanaf 19 november in de winkelrekken, en dat voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en Wii. Voor alle informatie tot nu toe over de titel verwijzen we je graag door naar onze hands-on preview.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Need for Speed: Hot Pursuit

iOS, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC

Related topics
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties