Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

American McGee mag geen nieuwe Alice-game maken van EA

Blijft in het asiel.

Gameontwikkelaar American McGee laat via zijn Patreon weten dat Alice: Asylum is geannuleerd. Die game moest na American McGee's Alice en Alice: Madness Returns de derde game in de reeks vormen, maar dat gaat dus niet door.

De rechten voor de reeks liggen namelijk bij Electronic Arts. De uitgever wil volgens McGee geen toestemming geven voor een derde game op basis van "een interne analyse van de IP, de marktomstandigheden en de details omtrent de productieplanning".

McGee had zelf namelijk al een concrete productieplanning uitgewerkt voor Alice: Asylum. het lijkt er echter op dat die weinig enthousiasme heeft teweeggebracht bij EA. Ook het afstaan of verkopen van de licentie was blijkbaar geen optie.

Volgens McGee heeft EA daarover laten weten dat "Alice nog steeds een belangrijk onderdeel is van EA's catalogus". Volgens hem is er dan ook geen weg meer vooruit voor Alice: Asylum. Hij besluit zijn post door al zijn Patreon-aanhangers te bedanker voor al hun steun.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties