Microsoft verlaagt eind februari prijs Xbox One

Alleen in het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf 28 februari is de Xbox One in het Verenigd Koninkrijk voor 399,99 pond te koop. Tot dan kost de console 429,99 pond. Microsoft bundelt de Xbox One ook tijdelijk met een exemplaar van Titanfall. De bundel bevat voor dezelfde prijs een Kinect-sensor, een draadloze controller, een headset en een maand lidmaatschap voor Xbox Live.

Tot nog toe zijn er meer exemplaren van de goedkopere PlayStation 4 verkocht dan van de Xbox One. De prijsverlaging is daar echter geen antwoord op. Dat zegt algemeen directeur van Xbox UK Harvey Eagle in een gesprek met Eurogamer .

"De reden is dat we gamers in het Verenigd Koninkrijk het beste voordeel willen geven met de Xbox One", zegt Eagle. "Het begint met de aankondiging van de nieuwe prijs van 399 pond, en volgt met het opnemen van Titanfall als populairste spel van het jaar."

Of Microsoft met de bundel en de prijsverlaging de PlayStation 4 qua verkochte exemplaren wil inhalen, antwoordt Eagle: "Ik ben er zeker van dat de mensen Titanfall willen spelen. Het zal ons systeem verkopen. Men zal een Xbox One kopen om deze game te spelen."

De prijsverlaging zet zich niet in andere landen door. In een gesprek met Official Xbox Magazine verklaart Eagle: "Mijn verantwoordelijkheid ligt alleen in het Verenigd Koninkrijk dus ik kan me enkel over onze regio uitspreken. Er zijn geen aankondigingen voor andere landen gepland, dus is het een aanpassing uitsluitend voor het Verenigd Koninkrijk. We vinden dat dit de juiste beslissing is voor onze markt."

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Nathan Van Coillie

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread